Gazpacho z arbuza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z arbuza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżeczki

3 łyżki

3 kilogramy

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza zmiksuj wraz z połową ogórka, połową czerwonej cebuli i zmielonych migdałów, aby uzyskać konsystencję puree. Przełóż do miski i dobrze schłodź.

Krok 2

Drobno posiekaj pozostałego ogórka oraz cebulę i ponownie zmiksuj z winogronami i miętą. Wstaw do lodówki.

Krok 3

Kromki bagietki upiecz w tosterze, natrzyj czosnkiem, skrop oliwą i posmaruj kozim serem.

Krok 4

Tuż przed podaniem dopraw arbuzowe gazpacho octem winnym, aby zrównoważyć słodki smak owoców.

Krok 5

Podziel winogronową mieszankę i gazpacho na 6 porcji. Ułóż na wierzchu grzanki, skrop oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej