Gazpacho z arbuza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z arbuza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżeczki

3 łyżki

3 kilogramy

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza zmiksuj wraz z połową ogórka, połową czerwonej cebuli i zmielonych migdałów, aby uzyskać konsystencję puree. Przełóż do miski i dobrze schłodź.

Krok 2

Drobno posiekaj pozostałego ogórka oraz cebulę i ponownie zmiksuj z winogronami i miętą. Wstaw do lodówki.

Krok 3

Kromki bagietki upiecz w tosterze, natrzyj czosnkiem, skrop oliwą i posmaruj kozim serem.

Krok 4

Tuż przed podaniem dopraw arbuzowe gazpacho octem winnym, aby zrównoważyć słodki smak owoców.

Krok 5

Podziel winogronową mieszankę i gazpacho na 6 porcji. Ułóż na wierzchu grzanki, skrop oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej