Składniki
1 sztuka
3 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
3 łyżeczki
3 łyżki
3 kilogramy
250 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza zmiksuj wraz z połową ogórka, połową czerwonej cebuli i zmielonych migdałów, aby uzyskać konsystencję puree. Przełóż do miski i dobrze schłodź.
Krok 2
Drobno posiekaj pozostałego ogórka oraz cebulę i ponownie zmiksuj z winogronami i miętą. Wstaw do lodówki.
Krok 3
Kromki bagietki upiecz w tosterze, natrzyj czosnkiem, skrop oliwą i posmaruj kozim serem.
Krok 4
Tuż przed podaniem dopraw arbuzowe gazpacho octem winnym, aby zrównoważyć słodki smak owoców.
Krok 5
Podziel winogronową mieszankę i gazpacho na 6 porcji. Ułóż na wierzchu grzanki, skrop oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej