Gazpacho z arbuza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z arbuza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżeczki

3 łyżki

3 kilogramy

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza zmiksuj wraz z połową ogórka, połową czerwonej cebuli i zmielonych migdałów, aby uzyskać konsystencję puree. Przełóż do miski i dobrze schłodź.

Krok 2

Drobno posiekaj pozostałego ogórka oraz cebulę i ponownie zmiksuj z winogronami i miętą. Wstaw do lodówki.

Krok 3

Kromki bagietki upiecz w tosterze, natrzyj czosnkiem, skrop oliwą i posmaruj kozim serem.

Krok 4

Tuż przed podaniem dopraw arbuzowe gazpacho octem winnym, aby zrównoważyć słodki smak owoców.

Krok 5

Podziel winogronową mieszankę i gazpacho na 6 porcji. Ułóż na wierzchu grzanki, skrop oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej