Gazpacho z arbuza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gazpacho z arbuza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

3 łyżeczki

3 łyżki

3 kilogramy

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arbuza zmiksuj wraz z połową ogórka, połową czerwonej cebuli i zmielonych migdałów, aby uzyskać konsystencję puree. Przełóż do miski i dobrze schłodź.

Krok 2

Drobno posiekaj pozostałego ogórka oraz cebulę i ponownie zmiksuj z winogronami i miętą. Wstaw do lodówki.

Krok 3

Kromki bagietki upiecz w tosterze, natrzyj czosnkiem, skrop oliwą i posmaruj kozim serem.

Krok 4

Tuż przed podaniem dopraw arbuzowe gazpacho octem winnym, aby zrównoważyć słodki smak owoców.

Krok 5

Podziel winogronową mieszankę i gazpacho na 6 porcji. Ułóż na wierzchu grzanki, skrop oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gazpacho z arbuza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej