
Składniki
2 sztuki
null
200 mililitrów
2 sztuki
1 opakowanie
null
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a czosnek i paprykę posiekaj.
Krok 2
W garnku rozgrzej oliwę, na którą wrzuć warzywa i duś około 5 minut, by zmiękły.
Krok 3
Następnie wlej pomidory, przecier i około 200 ml przegotowanej wody. Dosyp curry, po czym mieszaj składniki i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Podaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej