
Składniki
2 sztuki
null
200 mililitrów
2 sztuki
1 opakowanie
null
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a czosnek i paprykę posiekaj.
Krok 2
W garnku rozgrzej oliwę, na którą wrzuć warzywa i duś około 5 minut, by zmiękły.
Krok 3
Następnie wlej pomidory, przecier i około 200 ml przegotowanej wody. Dosyp curry, po czym mieszaj składniki i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Podaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej