Pomidorowa z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z Indii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 mililitrów

2 sztuki

1 opakowanie

null

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a czosnek i paprykę posiekaj.

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę, na którą wrzuć warzywa i duś około 5 minut, by zmiękły.

Krok 3

Następnie wlej pomidory, przecier i około 200 ml przegotowanej wody. Dosyp curry, po czym mieszaj składniki i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej