Pomidorowa z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z Indii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 mililitrów

2 sztuki

1 opakowanie

null

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a czosnek i paprykę posiekaj.

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę, na którą wrzuć warzywa i duś około 5 minut, by zmiękły.

Krok 3

Następnie wlej pomidory, przecier i około 200 ml przegotowanej wody. Dosyp curry, po czym mieszaj składniki i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej