Pomidorowa z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z Indii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 mililitrów

2 sztuki

1 opakowanie

null

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a czosnek i paprykę posiekaj.

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę, na którą wrzuć warzywa i duś około 5 minut, by zmiękły.

Krok 3

Następnie wlej pomidory, przecier i około 200 ml przegotowanej wody. Dosyp curry, po czym mieszaj składniki i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej