Pomidorowa z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z Indii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 mililitrów

2 sztuki

1 opakowanie

null

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a czosnek i paprykę posiekaj.

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę, na którą wrzuć warzywa i duś około 5 minut, by zmiękły.

Krok 3

Następnie wlej pomidory, przecier i około 200 ml przegotowanej wody. Dosyp curry, po czym mieszaj składniki i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej