Rosół z kluseczkami z wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kluseczkami z wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

1.5 litra

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek drobno pokrój i stop na patelni.

Krok 2

Cebulę, natkę pietruszki posiekaj i wymieszaj z majerankiem. Dodaj do boczku na patelnię.

Krok 3

Wątróbkę zmiel, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem.

Krok 4

Dodaj do masy boczek z cebula i przyprawami.

Krok 5

Wsyp kluseczki do osolonej wody i gotuj około 10 minut.

Krok 6

Zalej gorącym rosołem Knorr.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekane warzywa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej