Rosół z kluseczkami z wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kluseczkami z wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

1.5 litra

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek drobno pokrój i stop na patelni.

Krok 2

Cebulę, natkę pietruszki posiekaj i wymieszaj z majerankiem. Dodaj do boczku na patelnię.

Krok 3

Wątróbkę zmiel, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem.

Krok 4

Dodaj do masy boczek z cebula i przyprawami.

Krok 5

Wsyp kluseczki do osolonej wody i gotuj około 10 minut.

Krok 6

Zalej gorącym rosołem Knorr.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej