Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 sztuka
50 gramów
1 pęczek
1.5 litra
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek drobno pokrój i stop na patelni.
Krok 2
Cebulę, natkę pietruszki posiekaj i wymieszaj z majerankiem. Dodaj do boczku na patelnię.
Krok 3
Wątróbkę zmiel, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem.
Krok 4
Dodaj do masy boczek z cebula i przyprawami.
Krok 5
Wsyp kluseczki do osolonej wody i gotuj około 10 minut.
Krok 6
Zalej gorącym rosołem Knorr.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej