
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 sztuka
50 gramów
1 pęczek
1.5 litra
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek drobno pokrój i stop na patelni.
Krok 2
Cebulę, natkę pietruszki posiekaj i wymieszaj z majerankiem. Dodaj do boczku na patelnię.
Krok 3
Wątróbkę zmiel, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem.
Krok 4
Dodaj do masy boczek z cebula i przyprawami.
Krok 5
Wsyp kluseczki do osolonej wody i gotuj około 10 minut.
Krok 6
Zalej gorącym rosołem Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej