Rosół z kluseczkami z wątróbek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kluseczkami z wątróbek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 sztuka

50 gramów

1 pęczek

1.5 litra

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek drobno pokrój i stop na patelni.

Krok 2

Cebulę, natkę pietruszki posiekaj i wymieszaj z majerankiem. Dodaj do boczku na patelnię.

Krok 3

Wątróbkę zmiel, wymieszaj z bułką tartą i jajkiem.

Krok 4

Dodaj do masy boczek z cebula i przyprawami.

Krok 5

Wsyp kluseczki do osolonej wody i gotuj około 10 minut.

Krok 6

Zalej gorącym rosołem Knorr.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kluseczkami z wątróbek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej