Rosół z kluskami i wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kluskami i wątróbką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

30 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron i groszek ugotuj, odcedź i włóż do rosołu.

Krok 2

Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki i przesmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj do rosołu, przypraw, gotuj przez 5 minut.. Przed podaniem posyp serem i posiekaną natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej