Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
30 dekagramów
15 dekagramów
15 dekagramów
15 dekagramów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron i groszek ugotuj, odcedź i włóż do rosołu.
Krok 2
Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki i przesmaż na maśle*.
Krok 3
Dodaj do rosołu, przypraw, gotuj przez 5 minut.. Przed podaniem posyp serem i posiekaną natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej