PRZEPISY.PL

Rosół z kluskami i wątróbką

  • 45
  • 6
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • masło2 łyżki
  • natka pietruszki2 łyżki
  • zielony groszek30 dkg
  • wątróbka drobiowa15 dkg
  • drobny makaron15 dkg
  • ser żółty tarty15 dkg
  • bulion drobiowy1 l
    • Krok 1

      Makaron i groszek ugotuj, odcedź i włóż do rosołu.
    • Krok 2

      Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki i przesmaż na maśle*.
    • Krok 3

      Dodaj do rosołu, przypraw, gotuj przez 5 minut.. Przed podaniem posyp serem i posiekaną natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    11
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    489
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    8
    Łatwe
    34
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    8
    Łatwe
    8
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe