Rosół z kluskami i wątróbką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

30 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron i groszek ugotuj, odcedź i włóż do rosołu.

Krok 2

Wątróbki oczyść, pokrój na kawałki i przesmaż na maśle*.

Krok 3

Dodaj do rosołu, przypraw, gotuj przez 5 minut.. Przed podaniem posyp serem i posiekaną natką pietruszki. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kluskami i wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej