Zupa hrabiego Tyszkiewicza przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa hrabiego Tyszkiewicza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

1.5 litra

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora oczyść i opłucz w lekko zakwaszonej wodzie. Następnie podziel na cząstki i ugotuj w wywarze.

Krok 2

Mięso i royala pokrój w paski. Dodaj do zupy.

Krok 3

Dolej śmietanę i zagotuj.

Krok 4

Do zupy dodaj żółtka i natkę. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Farfalle z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej