Zupa hrabiego Tyszkiewicza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa hrabiego Tyszkiewicza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

500 gramów

2 sztuki

1.5 litra

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora oczyść i opłucz w lekko zakwaszonej wodzie. Następnie podziel na cząstki i ugotuj w wywarze.

Krok 2

Mięso i royala pokrój w paski. Dodaj do zupy.

Krok 3

Dolej śmietanę i zagotuj.

Krok 4

Do zupy dodaj żółtka i natkę. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa hrabiego Tyszkiewicza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej