Świderki po góralsku z boczkiem i oscypkiem
łatwe
82 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
5 łyżek
120 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekany czosnek oraz cebulę.

Krok 3
Po chwili dodaj boczek pokrojony w paski.

Krok 4
Kiedy całość się zarumieni, wlej śmietanę i fix Knorr.

Krok 5
Do sosu dodaj makaron, majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą. Tuż przed podaniem posyp sporą ilością startego oscypka.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świderki po góralsku z boczkiem i oscypkiem
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta.