mielone z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

mielone z serkiem topionym

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

4

24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek, dodać jajko i troszkę tartej bułki. Doprawić do smaku.

Krok 2

Doprawione mięso rozłożyć na dłoni, dać kawałek serka topionego i zwinąć tak aby serek został w środku.

Krok 3

Opanierować w bułce i smażyć na oleju:) pycha:D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej