
Składniki
0.5 kilograma
1 szklanka
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek, dodać jajko i troszkę tartej bułki. Doprawić do smaku.
Krok 2
Doprawione mięso rozłożyć na dłoni, dać kawałek serka topionego i zwinąć tak aby serek został w środku.
Krok 3
Opanierować w bułce i smażyć na oleju:) pycha:D
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej