mielone z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

mielone z serkiem topionym

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

6

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 szklanka

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek, dodać jajko i troszkę tartej bułki. Doprawić do smaku.

Krok 2

Doprawione mięso rozłożyć na dłoni, dać kawałek serka topionego i zwinąć tak aby serek został w środku.

Krok 3

Opanierować w bułce i smażyć na oleju:) pycha:D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • mielone z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej