Filety z farszem grzybowym

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie grzyby oczyszczamy o drobno siekamy. Jeśli używamy grzybów mrożonych, należy je wcześniej rozmrozić i odcisnąć z nich wodę.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy grzyby, tymianek, Delikat i pieprz i dusimy na małym ogniu do czasu aż cały płyn odparuje.

Krok 3

Bułkę moczymy w wodzie i kiedy będzie już miękka rozdrabniamy ją ręką i mieszamy z grzybami. Farsz doprawiamy do smaku.

Krok 4

W filetach ostrym nożem robimy dziurę praktycznie na całą długość mięsa i nadziewamy je farszem. Wierzch mięsa posypujemy pieprzem i przyprawą do kurczaka.

Krok 5

Filety obsmażamy z obu stron na oleju do czasu aż się zarumienią, a następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w 200 stopniach około 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

6 osób ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej