Filety z farszem grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z farszem grzybowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie grzyby oczyszczamy o drobno siekamy. Jeśli używamy grzybów mrożonych, należy je wcześniej rozmrozić i odcisnąć z nich wodę.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy grzyby, tymianek, Delikat i pieprz i dusimy na małym ogniu do czasu aż cały płyn odparuje.

Krok 3

Bułkę moczymy w wodzie i kiedy będzie już miękka rozdrabniamy ją ręką i mieszamy z grzybami. Farsz doprawiamy do smaku.

Krok 4

W filetach ostrym nożem robimy dziurę praktycznie na całą długość mięsa i nadziewamy je farszem. Wierzch mięsa posypujemy pieprzem i przyprawą do kurczaka.

Krok 5

Filety obsmażamy z obu stron na oleju do czasu aż się zarumienią, a następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w 200 stopniach około 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczeń z karkówki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej