Filety z farszem grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z farszem grzybowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie grzyby oczyszczamy o drobno siekamy. Jeśli używamy grzybów mrożonych, należy je wcześniej rozmrozić i odcisnąć z nich wodę.

Krok 2

Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy grzyby, tymianek, Delikat i pieprz i dusimy na małym ogniu do czasu aż cały płyn odparuje.

Krok 3

Bułkę moczymy w wodzie i kiedy będzie już miękka rozdrabniamy ją ręką i mieszamy z grzybami. Farsz doprawiamy do smaku.

Krok 4

W filetach ostrym nożem robimy dziurę praktycznie na całą długość mięsa i nadziewamy je farszem. Wierzch mięsa posypujemy pieprzem i przyprawą do kurczaka.

Krok 5

Filety obsmażamy z obu stron na oleju do czasu aż się zarumienią, a następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i zapiekamy w 200 stopniach około 30-40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z farszem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ragout z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej