chłopski garnek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

chłopski garnek

Autor: ares370

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy, kiełbasę kroimy w kostkę lub półksiężyce (jak komu wygodniej), ziemniaki również w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kapustę, podsmażamy 5 min, przerzucamy do garnka. To samo robimy z kiełbasą i ziemniakami. Kiedy mamy już wszystkie składniki w garnku dolewamy szklankę wody, dodajemy przyprawy i dusimy 20 minut na małym ogniu.

Krok 3

Opcjonalnie do smaku możemy również dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Taka ilość wystarcza na dwa duże dania. Smacznego!

Krok 4

Źródło: www.menustudenta.blogspot.com

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej