chłopski garnek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

chłopski garnek

Autor: ares370

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy, kiełbasę kroimy w kostkę lub półksiężyce (jak komu wygodniej), ziemniaki również w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kapustę, podsmażamy 5 min, przerzucamy do garnka. To samo robimy z kiełbasą i ziemniakami. Kiedy mamy już wszystkie składniki w garnku dolewamy szklankę wody, dodajemy przyprawy i dusimy 20 minut na małym ogniu.

Krok 3

Opcjonalnie do smaku możemy również dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Taka ilość wystarcza na dwa duże dania. Smacznego!

Krok 4

Źródło: www.menustudenta.blogspot.com

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej