
Składniki
250 gramów
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę szatkujemy, kiełbasę kroimy w kostkę lub półksiężyce (jak komu wygodniej), ziemniaki również w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kapustę, podsmażamy 5 min, przerzucamy do garnka. To samo robimy z kiełbasą i ziemniakami. Kiedy mamy już wszystkie składniki w garnku dolewamy szklankę wody, dodajemy przyprawy i dusimy 20 minut na małym ogniu.
Krok 3
Opcjonalnie do smaku możemy również dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Taka ilość wystarcza na dwa duże dania. Smacznego!
Krok 4
Źródło: www.menustudenta.blogspot.com
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej