
Składniki
250 gramów
500 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę szatkujemy, kiełbasę kroimy w kostkę lub półksiężyce (jak komu wygodniej), ziemniaki również w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kapustę, podsmażamy 5 min, przerzucamy do garnka. To samo robimy z kiełbasą i ziemniakami. Kiedy mamy już wszystkie składniki w garnku dolewamy szklankę wody, dodajemy przyprawy i dusimy 20 minut na małym ogniu.
Krok 3
Opcjonalnie do smaku możemy również dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Taka ilość wystarcza na dwa duże dania. Smacznego!
Krok 4
Źródło: www.menustudenta.blogspot.com
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























