chłopski garnek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

chłopski garnek

Autor: ares370

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy, kiełbasę kroimy w kostkę lub półksiężyce (jak komu wygodniej), ziemniaki również w kostkę.

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kapustę, podsmażamy 5 min, przerzucamy do garnka. To samo robimy z kiełbasą i ziemniakami. Kiedy mamy już wszystkie składniki w garnku dolewamy szklankę wody, dodajemy przyprawy i dusimy 20 minut na małym ogniu.

Krok 3

Opcjonalnie do smaku możemy również dodać dwie łyżki koncentratu pomidorowego. Taka ilość wystarcza na dwa duże dania. Smacznego!

Krok 4

Źródło: www.menustudenta.blogspot.com

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • chłopski garnek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Aromatyczna kasza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej