Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym
średnie
15 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 sztuka
25 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyrób dokładnie masę mięsną z dodatkiem jajka, rozkruszonych mini kostkami czosnek i pietruszka.
Krok 2
Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż na gorącym oleju na rumiano.
Krok 3
W woku lub garnku o grubym dnie ułóż usmażone kotleciki i zalej sosem słodko-kwaśnym Knorr. Duś na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 4
Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej