Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób dokładnie masę mięsną z dodatkiem jajka, rozkruszonych mini kostkami czosnek i pietruszka.

Krok 2

Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż na gorącym oleju na rumiano.

Krok 3

W woku lub garnku o grubym dnie ułóż usmażone kotleciki i zalej sosem słodko-kwaśnym Knorr. Duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej