Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób dokładnie masę mięsną z dodatkiem jajka, rozkruszonych mini kostkami czosnek i pietruszka.

Krok 2

Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż na gorącym oleju na rumiano.

Krok 3

W woku lub garnku o grubym dnie ułóż usmażone kotleciki i zalej sosem słodko-kwaśnym Knorr. Duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej