Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym
średnie
15 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 sztuka
25 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyrób dokładnie masę mięsną z dodatkiem jajka, rozkruszonych mini kostkami czosnek i pietruszka.
Krok 2
Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż na gorącym oleju na rumiano.
Krok 3
W woku lub garnku o grubym dnie ułóż usmażone kotleciki i zalej sosem słodko-kwaśnym Knorr. Duś na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 4
Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej