Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym
średnie
15 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 sztuka
25 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyrób dokładnie masę mięsną z dodatkiem jajka, rozkruszonych mini kostkami czosnek i pietruszka.
Krok 2
Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż na gorącym oleju na rumiano.
Krok 3
W woku lub garnku o grubym dnie ułóż usmażone kotleciki i zalej sosem słodko-kwaśnym Knorr. Duś na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 4
Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































