Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób dokładnie masę mięsną z dodatkiem jajka, rozkruszonych mini kostkami czosnek i pietruszka.

Krok 2

Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż na gorącym oleju na rumiano.

Krok 3

W woku lub garnku o grubym dnie ułóż usmażone kotleciki i zalej sosem słodko-kwaśnym Knorr. Duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej