Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób dokładnie masę mięsną z dodatkiem jajka, rozkruszonych mini kostkami czosnek i pietruszka.

Krok 2

Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż na gorącym oleju na rumiano.

Krok 3

W woku lub garnku o grubym dnie ułóż usmażone kotleciki i zalej sosem słodko-kwaśnym Knorr. Duś na małym ogniu przez 10 minut.

Krok 4

Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Azjatycki gulasz wieprzowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej