Drobiowe kuleczki w sosie słodko-kwaśnym
średnie
14 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 sztuka
25 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyrób dokładnie masę mięsną z dodatkiem jajka, rozkruszonych mini kostkami czosnek i pietruszka.
Krok 2
Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż na gorącym oleju na rumiano.
Krok 3
W woku lub garnku o grubym dnie ułóż usmażone kotleciki i zalej sosem słodko-kwaśnym Knorr. Duś na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 4
Podawaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej