
Składniki
50 mililitrów
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
null
20 dekagramów
null
0.5 opakowania
20 dekagramów
0.5 szklanki
null
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbij jajka, dodaj mleko, 2 szklanki wody, sól, cukier waniliowy i wymieszaj.
Krok 2
Wsyp mąkę i wlej olej. Zmiksuj. Smaż naleśniki.
Krok 3
Pokrywką garnka o średnicy zbliżonej do średnicy patelni wykrój z naleśników równe koła.
Krok 4
Twaróg ucieraj z jajkami i cukrami do momentu, gdy powstanie kremowa masy.
Krok 5
Serek homogenizowany wymieszaj z syropem.
Krok 6
Naleśniki smaruj masą, układaj jeden na drugim na płaskim talerzu. Ostatni polej sosem i udekoruj jagodami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej