Tort naleśnikowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort naleśnikowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

null

20 dekagramów

null

0.5 opakowania

20 dekagramów

0.5 szklanki

null

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbij jajka, dodaj mleko, 2 szklanki wody, sól, cukier waniliowy i wymieszaj.

Krok 2

Wsyp mąkę i wlej olej. Zmiksuj. Smaż naleśniki.

Krok 3

Pokrywką garnka o średnicy zbliżonej do średnicy patelni wykrój z naleśników równe koła.

Krok 4

Twaróg ucieraj z jajkami i cukrami do momentu, gdy powstanie kremowa masy.

Krok 5

Serek homogenizowany wymieszaj z syropem.

Krok 6

Naleśniki smaruj masą, układaj jeden na drugim na płaskim talerzu. Ostatni polej sosem i udekoruj jagodami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej