Tort naleśnikowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort naleśnikowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

null

20 dekagramów

null

0.5 opakowania

20 dekagramów

0.5 szklanki

null

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbij jajka, dodaj mleko, 2 szklanki wody, sól, cukier waniliowy i wymieszaj.

Krok 2

Wsyp mąkę i wlej olej. Zmiksuj. Smaż naleśniki.

Krok 3

Pokrywką garnka o średnicy zbliżonej do średnicy patelni wykrój z naleśników równe koła.

Krok 4

Twaróg ucieraj z jajkami i cukrami do momentu, gdy powstanie kremowa masy.

Krok 5

Serek homogenizowany wymieszaj z syropem.

Krok 6

Naleśniki smaruj masą, układaj jeden na drugim na płaskim talerzu. Ostatni polej sosem i udekoruj jagodami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej