
Składniki
50 mililitrów
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
null
20 dekagramów
null
0.5 opakowania
20 dekagramów
0.5 szklanki
null
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbij jajka, dodaj mleko, 2 szklanki wody, sól, cukier waniliowy i wymieszaj.
Krok 2
Wsyp mąkę i wlej olej. Zmiksuj. Smaż naleśniki.
Krok 3
Pokrywką garnka o średnicy zbliżonej do średnicy patelni wykrój z naleśników równe koła.
Krok 4
Twaróg ucieraj z jajkami i cukrami do momentu, gdy powstanie kremowa masy.
Krok 5
Serek homogenizowany wymieszaj z syropem.
Krok 6
Naleśniki smaruj masą, układaj jeden na drugim na płaskim talerzu. Ostatni polej sosem i udekoruj jagodami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej