
Składniki
50 mililitrów
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
null
20 dekagramów
null
0.5 opakowania
20 dekagramów
0.5 szklanki
null
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbij jajka, dodaj mleko, 2 szklanki wody, sól, cukier waniliowy i wymieszaj.
Krok 2
Wsyp mąkę i wlej olej. Zmiksuj. Smaż naleśniki.
Krok 3
Pokrywką garnka o średnicy zbliżonej do średnicy patelni wykrój z naleśników równe koła.
Krok 4
Twaróg ucieraj z jajkami i cukrami do momentu, gdy powstanie kremowa masy.
Krok 5
Serek homogenizowany wymieszaj z syropem.
Krok 6
Naleśniki smaruj masą, układaj jeden na drugim na płaskim talerzu. Ostatni polej sosem i udekoruj jagodami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej