Tort naleśnikowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort naleśnikowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

null

20 dekagramów

null

0.5 opakowania

20 dekagramów

0.5 szklanki

null

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wbij jajka, dodaj mleko, 2 szklanki wody, sól, cukier waniliowy i wymieszaj.

Krok 2

Wsyp mąkę i wlej olej. Zmiksuj. Smaż naleśniki.

Krok 3

Pokrywką garnka o średnicy zbliżonej do średnicy patelni wykrój z naleśników równe koła.

Krok 4

Twaróg ucieraj z jajkami i cukrami do momentu, gdy powstanie kremowa masy.

Krok 5

Serek homogenizowany wymieszaj z syropem.

Krok 6

Naleśniki smaruj masą, układaj jeden na drugim na płaskim talerzu. Ostatni polej sosem i udekoruj jagodami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej