
Składniki
50 mililitrów
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
null
20 dekagramów
null
0.5 opakowania
20 dekagramów
0.5 szklanki
null
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbij jajka, dodaj mleko, 2 szklanki wody, sól, cukier waniliowy i wymieszaj.
Krok 2
Wsyp mąkę i wlej olej. Zmiksuj. Smaż naleśniki.
Krok 3
Pokrywką garnka o średnicy zbliżonej do średnicy patelni wykrój z naleśników równe koła.
Krok 4
Twaróg ucieraj z jajkami i cukrami do momentu, gdy powstanie kremowa masy.
Krok 5
Serek homogenizowany wymieszaj z syropem.
Krok 6
Naleśniki smaruj masą, układaj jeden na drugim na płaskim talerzu. Ostatni polej sosem i udekoruj jagodami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej