Przysmak Sułtana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przysmak Sułtana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały posiekaj.

Krok 2

Kalafiora podziel na duże różyczki i opłukaj. Włóż do gorącej posolonej wody z dodatkiem soli i cukru i łyżeczki masła. Gotuj przez 15 minut.

Krok 3

Jajka posiekaj i posyp nimi talerz.

Krok 4

Na lekko rozpuszczone masło* na patelni wrzuć migdały i zrumień je. Gdy nabiorą złotego koloru oprósz je cukrem.

Krok 5

Ugotowanego kalafiora odsącz i ułóż na jajkach, polej masą z migdałami, udekoruj natką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przysmak Sułtana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przysmak Sułtana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przysmak Sułtana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przysmak Sułtana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przysmak Sułtana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przysmak Sułtana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przysmak Sułtana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przysmak Sułtana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej