Tradycyjne burrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne burrito

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę rozetrzyj razem z sosem sojowym i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i potnij na małe kawałki. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw na ok. 2-3 godziny.

Krok 3

Cebule obierz i posiekaj, papryki oczyść i potnij w kostkę.

Krok 4

Mięso oraz warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku.

Krok 5

Farsz wyłóż na tortille. Ciasto zwiń.

Krok 6

Tradycyjne burrito podawaj razem z salsą i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej