
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwę rozetrzyj razem z sosem sojowym i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw do smaku.
Krok 2
Mięso umyj, osusz i potnij na małe kawałki. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw na ok. 2-3 godziny.
Krok 3
Cebule obierz i posiekaj, papryki oczyść i potnij w kostkę.
Krok 4
Mięso oraz warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku.
Krok 5
Farsz wyłóż na tortille. Ciasto zwiń.
Krok 6
Tradycyjne burrito podawaj razem z salsą i guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej