Tradycyjne burrito

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę rozetrzyj razem z sosem sojowym i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i potnij na małe kawałki. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw na ok. 2-3 godziny.

Krok 3

Cebule obierz i posiekaj, papryki oczyść i potnij w kostkę.

Krok 4

Mięso oraz warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku.

Krok 5

Farsz wyłóż na tortille. Ciasto zwiń.

Krok 6

Tradycyjne burrito podawaj razem z salsą i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Holenderska zapiekanka
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej