Tradycyjne burrito przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne burrito

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę rozetrzyj razem z sosem sojowym i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw do smaku.

Krok 2

Mięso umyj, osusz i potnij na małe kawałki. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw na ok. 2-3 godziny.

Krok 3

Cebule obierz i posiekaj, papryki oczyść i potnij w kostkę.

Krok 4

Mięso oraz warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku.

Krok 5

Farsz wyłóż na tortille. Ciasto zwiń.

Krok 6

Tradycyjne burrito podawaj razem z salsą i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne burrito - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej