
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwę rozetrzyj razem z sosem sojowym i sokiem wyciśniętym z cytryny. Dopraw do smaku.
Krok 2
Mięso umyj, osusz i potnij na małe kawałki. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw na ok. 2-3 godziny.
Krok 3
Cebule obierz i posiekaj, papryki oczyść i potnij w kostkę.
Krok 4
Mięso oraz warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut. Dopraw do smaku.
Krok 5
Farsz wyłóż na tortille. Ciasto zwiń.
Krok 6
Tradycyjne burrito podawaj razem z salsą i guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej