
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę namocz dzień wcześniej na minimum 12 godzin.
Krok 2
Gotuj ją w tej samej wodzie do czasu, gdy zmięknie.
Krok 3
W tym czasie cebulkę posiekaj i zeszklij razem z oczyszczonymi i pokrojonymi w kostkę papryczkami chili.
Krok 4
Dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolę, podsmaż i wymieszaj.
Krok 5
Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej