
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę namocz dzień wcześniej na minimum 12 godzin.
Krok 2
Gotuj ją w tej samej wodzie do czasu, gdy zmięknie.
Krok 3
W tym czasie cebulkę posiekaj i zeszklij razem z oczyszczonymi i pokrojonymi w kostkę papryczkami chili.
Krok 4
Dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolę, podsmaż i wymieszaj.
Krok 5
Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej