
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 łyżka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę namocz dzień wcześniej na minimum 12 godzin.
Krok 2
Gotuj ją w tej samej wodzie do czasu, gdy zmięknie.
Krok 3
W tym czasie cebulkę posiekaj i zeszklij razem z oczyszczonymi i pokrojonymi w kostkę papryczkami chili.
Krok 4
Dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolę, podsmaż i wymieszaj.
Krok 5
Podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej