Czerwona fasolka na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl

Czerwona fasolka na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę namocz dzień wcześniej na minimum 12 godzin.

Krok 2

Gotuj ją w tej samej wodzie do czasu, gdy zmięknie.

Krok 3

W tym czasie cebulkę posiekaj i zeszklij razem z oczyszczonymi i pokrojonymi w kostkę papryczkami chili.

Krok 4

Dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolę, podsmaż i wymieszaj.

Krok 5

Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rurki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej