Czerwona fasolka na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwona fasolka na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę namocz dzień wcześniej na minimum 12 godzin.

Krok 2

Gotuj ją w tej samej wodzie do czasu, gdy zmięknie.

Krok 3

W tym czasie cebulkę posiekaj i zeszklij razem z oczyszczonymi i pokrojonymi w kostkę papryczkami chili.

Krok 4

Dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolę, podsmaż i wymieszaj.

Krok 5

Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ekspresowe ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej