Czerwona fasolka na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwona fasolka na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę namocz dzień wcześniej na minimum 12 godzin.

Krok 2

Gotuj ją w tej samej wodzie do czasu, gdy zmięknie.

Krok 3

W tym czasie cebulkę posiekaj i zeszklij razem z oczyszczonymi i pokrojonymi w kostkę papryczkami chili.

Krok 4

Dodaj odcedzoną, ugotowaną fasolę, podsmaż i wymieszaj.

Krok 5

Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwona fasolka na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kulebiak z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej