Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
227 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka na małe kawałki, następnie usmaż na oliwie na patelni.

Krok 2

Do garnka wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dodaj suszone pomidory pokrojone w paski oraz wlej śmietanę. Zagotuj.

Krok 3

Do gorącego sosu dodaj mięso i duś jeszcze przez 10 minut. Jeśli uznasz, że sos jest zbyt gęsty możesz dolać trochę śmietany lub wody.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie najlepiej podawaj z ryżem lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gulasz
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej