Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

224 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka na małe kawałki, następnie usmaż na oliwie na patelni.

Krok 2

Do garnka wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dodaj suszone pomidory pokrojone w paski oraz wlej śmietanę. Zagotuj.

Krok 3

Do gorącego sosu dodaj mięso i duś jeszcze przez 10 minut. Jeśli uznasz, że sos jest zbyt gęsty możesz dolać trochę śmietany lub wody.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie najlepiej podawaj z ryżem lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej