Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
227 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka na małe kawałki, następnie usmaż na oliwie na patelni.

Krok 2

Do garnka wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dodaj suszone pomidory pokrojone w paski oraz wlej śmietanę. Zagotuj.

Krok 3

Do gorącego sosu dodaj mięso i duś jeszcze przez 10 minut. Jeśli uznasz, że sos jest zbyt gęsty możesz dolać trochę śmietany lub wody.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie najlepiej podawaj z ryżem lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej