Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
227 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka na małe kawałki, następnie usmaż na oliwie na patelni.

Krok 2

Do garnka wlej Sos w słoiku Śmietanowo - Paprykowy Knorr. Dodaj suszone pomidory pokrojone w paski oraz wlej śmietanę. Zagotuj.

Krok 3

Do gorącego sosu dodaj mięso i duś jeszcze przez 10 minut. Jeśli uznasz, że sos jest zbyt gęsty możesz dolać trochę śmietany lub wody.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie najlepiej podawaj z ryżem lub makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz w sosie pomidorowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej