PRZEPISY.PL
Gulasz jagnięcy z cukinią - autor: przepisy.pl

Gulasz jagnięcy z cukinią

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
73
osoby dodały do Mniamlisty
73
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • wytrawne czerwone wino2 szklanki
  • liść laurowy2 szt
  • pieprz
  • olej3 łyżki
  • Krok 1

    Umyj i osusz mięso, pokrój je w równej wielkości kostkę, a następnie posyp Przyprawą do gyrosa Knorr.
  • Krok 2

    Umyj cebule i cukinie, po czym pokrój je w krążki.
  • Krok 3

    Rozgrzej olej w rondlu, włóż jagnięcinę i przesmaż ze wszystkich stron.
  • Krok 4

    Zalej mięso winem i bulionem, dodaj listki laurowe i oprósz pieprzem. Duś przez godzinę na małym ogniu pod przykryciem.
  • Krok 5

    Podsmaż cukinię z cebulą na patelni i dodaj do gulaszu. Gotuj jeszcze przez 15 minut, po czym podawaj gulasz z kuskusem lub inną kaszą.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do gyrosa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

262
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
97
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
48
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Średnie
43
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe