Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty intensywnie mieszając.

Krok 3

Mięso zalewamy wodą i dusimy około 20 minut. Następnie dodajemy Fix do Gulaszu i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (około godzinę). Jeśli sos bardzo zgęstnieje, dolewamy odrobinę wody.

Krok 4

Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy posiekane warzywa i gotujemy około 5 minut. Na koniec dodajemy kremówkę i już tylko doprowadzamy sos do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej