
Składniki
200 gramów
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju.
Krok 2
Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty intensywnie mieszając.
Krok 3
Mięso zalewamy wodą i dusimy około 20 minut. Następnie dodajemy Fix do Gulaszu i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (około godzinę). Jeśli sos bardzo zgęstnieje, dolewamy odrobinę wody.
Krok 4
Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy posiekane warzywa i gotujemy około 5 minut. Na koniec dodajemy kremówkę i już tylko doprowadzamy sos do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej