
Składniki
200 gramów
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju.
Krok 2
Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty intensywnie mieszając.
Krok 3
Mięso zalewamy wodą i dusimy około 20 minut. Następnie dodajemy Fix do Gulaszu i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (około godzinę). Jeśli sos bardzo zgęstnieje, dolewamy odrobinę wody.
Krok 4
Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy posiekane warzywa i gotujemy około 5 minut. Na koniec dodajemy kremówkę i już tylko doprowadzamy sos do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej