Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty intensywnie mieszając.

Krok 3

Mięso zalewamy wodą i dusimy około 20 minut. Następnie dodajemy Fix do Gulaszu i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (około godzinę). Jeśli sos bardzo zgęstnieje, dolewamy odrobinę wody.

Krok 4

Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy posiekane warzywa i gotujemy około 5 minut. Na koniec dodajemy kremówkę i już tylko doprowadzamy sos do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz galicyjski
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej