Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty intensywnie mieszając.

Krok 3

Mięso zalewamy wodą i dusimy około 20 minut. Następnie dodajemy Fix do Gulaszu i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (około godzinę). Jeśli sos bardzo zgęstnieje, dolewamy odrobinę wody.

Krok 4

Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy posiekane warzywa i gotujemy około 5 minut. Na koniec dodajemy kremówkę i już tylko doprowadzamy sos do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej