Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę i czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty intensywnie mieszając.

Krok 3

Mięso zalewamy wodą i dusimy około 20 minut. Następnie dodajemy Fix do Gulaszu i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie (około godzinę). Jeśli sos bardzo zgęstnieje, dolewamy odrobinę wody.

Krok 4

Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy posiekane warzywa i gotujemy około 5 minut. Na koniec dodajemy kremówkę i już tylko doprowadzamy sos do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz indyczy z marynowanymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej