
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
0.5 kilograma
1 szklanka
150 gramów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż by się wytopił.
Krok 2
Obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku.
Krok 3
Pieczarki pokrój w cząstki, dodaj do boczku z cebulą.
Krok 4
Wymieszaj i duś około 10 minut. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podlej rosołem wołowym Knorra.
Krok 5
ziemniaki pokrój w kostkę i dołóż do gulaszu. Duś pod przykryciem około 30 minut.
Krok 6
Wlej śmietanę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej