
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
0.5 kilograma
1 szklanka
150 gramów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż by się wytopił.
Krok 2
Obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku.
Krok 3
Pieczarki pokrój w cząstki, dodaj do boczku z cebulą.
Krok 4
Wymieszaj i duś około 10 minut. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podlej rosołem wołowym Knorra.
Krok 5
ziemniaki pokrój w kostkę i dołóż do gulaszu. Duś pod przykryciem około 30 minut.
Krok 6
Wlej śmietanę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























