Ziemniaczany gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany gulasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

0.5 kilograma

1 szklanka

150 gramów

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojony w kostkę boczek podsmaż by się wytopił.

Krok 2

Obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku.

Krok 3

Pieczarki pokrój w cząstki, dodaj do boczku z cebulą.

Krok 4

Wymieszaj i duś około 10 minut. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podlej rosołem wołowym Knorra.

Krok 5

ziemniaki pokrój w kostkę i dołóż do gulaszu. Duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 6

Wlej śmietanę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej