Ziemniaczany gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczany gulasz

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

0.5 kilograma

1 szklanka

150 gramów

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojony w kostkę boczek podsmaż by się wytopił.

Krok 2

Obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku.

Krok 3

Pieczarki pokrój w cząstki, dodaj do boczku z cebulą.

Krok 4

Wymieszaj i duś około 10 minut. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podlej rosołem wołowym Knorra.

Krok 5

ziemniaki pokrój w kostkę i dołóż do gulaszu. Duś pod przykryciem około 30 minut.

Krok 6

Wlej śmietanę i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczany gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej