
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
0.5 kilograma
1 szklanka
150 gramów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż by się wytopił.
Krok 2
Obraną cebulę pokrój w kostkę i dodaj do boczku.
Krok 3
Pieczarki pokrój w cząstki, dodaj do boczku z cebulą.
Krok 4
Wymieszaj i duś około 10 minut. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podlej rosołem wołowym Knorra.
Krok 5
ziemniaki pokrój w kostkę i dołóż do gulaszu. Duś pod przykryciem około 30 minut.
Krok 6
Wlej śmietanę i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej