Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek posiekaj drobniutko albo przeciśnij przez praskę. Marchewkę oskrob, pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso oprósz mąką, wymieszaj. W rondlu rozgrzej mocno masło, wrzuć mięso i zrumień. Dodaj czosnek, marchewkę i wlej 3/4 szkl. wody. Duś aż mięso będzie miękkie.

Krok 3

Dodaj sos, dokładnie rozmieszaj żeby nie było grudek i duś jeszcze kilka minut. Podawaj posypując obficie koperkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej