
Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek posiekaj drobniutko albo przeciśnij przez praskę. Marchewkę oskrob, pokrój w kostkę.
Krok 2
Mięso oprósz mąką, wymieszaj. W rondlu rozgrzej mocno masło, wrzuć mięso i zrumień. Dodaj czosnek, marchewkę i wlej 3/4 szkl. wody. Duś aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Dodaj sos, dokładnie rozmieszaj żeby nie było grudek i duś jeszcze kilka minut. Podawaj posypując obficie koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej