Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek posiekaj drobniutko albo przeciśnij przez praskę. Marchewkę oskrob, pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso oprósz mąką, wymieszaj. W rondlu rozgrzej mocno masło, wrzuć mięso i zrumień. Dodaj czosnek, marchewkę i wlej 3/4 szkl. wody. Duś aż mięso będzie miękkie.

Krok 3

Dodaj sos, dokładnie rozmieszaj żeby nie było grudek i duś jeszcze kilka minut. Podawaj posypując obficie koperkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej