Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek posiekaj drobniutko albo przeciśnij przez praskę. Marchewkę oskrob, pokrój w kostkę.

Krok 2

Mięso oprósz mąką, wymieszaj. W rondlu rozgrzej mocno masło, wrzuć mięso i zrumień. Dodaj czosnek, marchewkę i wlej 3/4 szkl. wody. Duś aż mięso będzie miękkie.

Krok 3

Dodaj sos, dokładnie rozmieszaj żeby nie było grudek i duś jeszcze kilka minut. Podawaj posypując obficie koperkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej