Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek posiekaj drobniutko albo przeciśnij przez praskę. Marchewkę oskrob, pokrój w kostkę.
Krok 2
Mięso oprósz mąką, wymieszaj. W rondlu rozgrzej mocno masło, wrzuć mięso i zrumień. Dodaj czosnek, marchewkę i wlej 3/4 szkl. wody. Duś aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Dodaj sos, dokładnie rozmieszaj żeby nie było grudek i duś jeszcze kilka minut. Podawaj posypując obficie koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej