Gulasz na chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz na chlebie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w piórka cebulę i smażyłam az mięso puściło sok. Podlałam winem, dodałam pokrojone w talarki marchewki i seler naciowy, ziele angielskie, liść laurowy.

Krok 2

Gdy wino odparuje zalałam wszystko wodą i dodałam bulionetkę drobiową. Dosypałam zioła prowansalskie i rozmaryn. Dusiłam ok godziny. Gdy sos odparował dodałam bulionetkę pieczeniową, która zageściła sos.

Krok 3

Na każdą kromkę chleba dałam porcje gulaszu z warzywami. Ozdobiłam plastrem marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej