Gulasz na chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz na chlebie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w piórka cebulę i smażyłam az mięso puściło sok. Podlałam winem, dodałam pokrojone w talarki marchewki i seler naciowy, ziele angielskie, liść laurowy.

Krok 2

Gdy wino odparuje zalałam wszystko wodą i dodałam bulionetkę drobiową. Dosypałam zioła prowansalskie i rozmaryn. Dusiłam ok godziny. Gdy sos odparował dodałam bulionetkę pieczeniową, która zageściła sos.

Krok 3

Na każdą kromkę chleba dałam porcje gulaszu z warzywami. Ozdobiłam plastrem marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej