Gulasz na chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz na chlebie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w piórka cebulę i smażyłam az mięso puściło sok. Podlałam winem, dodałam pokrojone w talarki marchewki i seler naciowy, ziele angielskie, liść laurowy.

Krok 2

Gdy wino odparuje zalałam wszystko wodą i dodałam bulionetkę drobiową. Dosypałam zioła prowansalskie i rozmaryn. Dusiłam ok godziny. Gdy sos odparował dodałam bulionetkę pieczeniową, która zageściła sos.

Krok 3

Na każdą kromkę chleba dałam porcje gulaszu z warzywami. Ozdobiłam plastrem marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej