Składniki
400 gramów
3 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w piórka cebulę i smażyłam az mięso puściło sok. Podlałam winem, dodałam pokrojone w talarki marchewki i seler naciowy, ziele angielskie, liść laurowy.
Krok 2
Gdy wino odparuje zalałam wszystko wodą i dodałam bulionetkę drobiową. Dosypałam zioła prowansalskie i rozmaryn. Dusiłam ok godziny. Gdy sos odparował dodałam bulionetkę pieczeniową, która zageściła sos.
Krok 3
Na każdą kromkę chleba dałam porcje gulaszu z warzywami. Ozdobiłam plastrem marchewki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej