Gulasz na chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz na chlebie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroiłam w kostkę, rozgrzałam mocno patelnie z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w piórka cebulę i smażyłam az mięso puściło sok. Podlałam winem, dodałam pokrojone w talarki marchewki i seler naciowy, ziele angielskie, liść laurowy.

Krok 2

Gdy wino odparuje zalałam wszystko wodą i dodałam bulionetkę drobiową. Dosypałam zioła prowansalskie i rozmaryn. Dusiłam ok godziny. Gdy sos odparował dodałam bulionetkę pieczeniową, która zageściła sos.

Krok 3

Na każdą kromkę chleba dałam porcje gulaszu z warzywami. Ozdobiłam plastrem marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz na chlebie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z wątróbki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej