Pieczone polędwiczki z gorgonzolą video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone polędwiczki z gorgonzolą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

188 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

40 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

100 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

50 mililitrów

50 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, wytnij błonki i żyłki, a następnie osusz.

Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - Krok 1

Krok 2

Oregano, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i czosnek połącz z oliwą z oliwek. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso. Mięso nakryj folią i odstaw w chłodne miejsce na około 20-30 minut.

Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - Krok 2

Krok 3

Mięso obsmaż na patelni ze wszystkich stron, podlej białym winem i szklanką wody, dodaj liść laurowy. Patelnię wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 190°C na około 15 minut. Ser gorgonzola zetrzyj na tarce.

Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - Krok 3

Krok 4

Po upływie tego czasu mięso odłóż na bok, a do powstałego sosu dodaj Bulionetkę domową pieczeniową Knorr i starty ser. Całość doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając. Dodaj zasmażkę Knorr i śmietanę, gotuj chwilę, do momentu gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - Krok 4

Krok 5

Mięso pokrój w plastry, ułóż na talerzu i podawaj polane sosem.

Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone polędwiczki z gorgonzolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej