Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Białą kapustę drobno poszatkuj, lekko dopraw solą, zagnieć rękami i odstaw.
Krok 2
Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj.
Krok 3
Cebulę drobno posiekaj.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z wodą, następnie połącz z majonezem.
Krok 5
Białą kapustę, marchewkę, cebulę i sos dokładnie wymieszaj, po czym podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka coleslaw
Lista składników niezbędnych do zrobienia sałatki colesław jest krótka: to zaledwie trzy warzywa, majonez oraz mieszanka przypraw do sałatek. Znacznie dłuższa jest za to historia sałatki colesław, która sięga prawdopodobnie czasów kuchni starożytnych Rzymian. I stamtąd też rozprzestrzeniła się na resztę Europy, a potem na cały świat. Dziś sałatka colesław bardzo znana jest np. w Ameryce, gdzie stanowi dodatek do wielu potraw. Chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że ten przysmak nie ma sobie równych! Jak ją przygotować? Przekonaj się, jakie to proste!
Dla kogo?
Dla wszystkich osób, które uwielbiają proste i nieskomplikowane przepisy. Colesław sałatka to propozycja, z którą poradzą sobie najwięksi amatorzy kulinarni.
Na jaką okazję?
To najpopularniejszy na świecie dodatek do obiadów, ostatnio kojarzony jest głównie z barami fast food serwującymi smażone kawałki kurczaka. Ale tę pyszną i chrupką surówkę z kapusty, marchewki i cebuli możesz także podać do bitek wieprzowych, wołowych rolad, pieczonego indyka, gulaszy, a nawet ryb. Pasuje dosłownie do wszystkiego.
Czy wiesz, że?
Sama nazwa surówki pochodzi od niderlandzkiego słowa „koolsla”, które jest skrótem od koolsalade, co oznacza po prostu „surówka z kapusty”.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, aby Twoja sałatka colesław była jeszcze bardziej wyrazista, dodaj do niej szczyptę pieprzu lub innej ulubionej przyprawy.