Sałatka z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

0.5 pęczka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i rozdrobnij.

Krok 2

Cebulki oczyść i pokrój w krążki. Szczypior i natkę posiekaj.

Krok 3

Pomidory umyj i pokrój w ósemki.

Krok 4

Bagietkę pokrój w małą kostkę. Masło rozgrzej na patelni, wrzuć kostki bagietki i podsmaż.

Krok 5

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Składniki sałatki wymieszaj i polej sosem winegret.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej