
Składniki
4 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
0.5 pęczka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i rozdrobnij.
Krok 2
Cebulki oczyść i pokrój w krążki. Szczypior i natkę posiekaj.
Krok 3
Pomidory umyj i pokrój w ósemki.
Krok 4
Bagietkę pokrój w małą kostkę. Masło rozgrzej na patelni, wrzuć kostki bagietki i podsmaż.
Krok 5
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Składniki sałatki wymieszaj i polej sosem winegret.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej