Sałatka na Jesień przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na Jesień

Autor: kózika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

7 łyżek

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz i umyj dokładnie wszystkie owoce . Pomarańcz rozdzielić na części,mandarynki również rozdzielić na części pokrój części grejpfruta Z winogrona wybierz pestki (rozdziel na połowę) Gruszkę pokrój w kostkę a truskawki na pół

Krok 2

Włóż jogurt lub śmietanę

Krok 3

Dosyp rodzynki i migdały gotowe! SMACZNEGO!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  na Jesień - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  na Jesień - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  na Jesień - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  na Jesień - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  na Jesień - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  na Jesień - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  na Jesień - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  na Jesień - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej