
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
7 łyżek
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i umyj dokładnie wszystkie owoce . Pomarańcz rozdzielić na części,mandarynki również rozdzielić na części pokrój części grejpfruta Z winogrona wybierz pestki (rozdziel na połowę) Gruszkę pokrój w kostkę a truskawki na pół
Krok 2
Włóż jogurt lub śmietanę
Krok 3
Dosyp rodzynki i migdały gotowe! SMACZNEGO!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej