Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie
łatwe
203 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój brokuła w różyczki. Ugotuj je w osolonej wodzie z cukrem, po czym przelej zimną wodą.
Krok 2
Obierz gruszki, pokrój w cząstki i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
Porwij sałatę i wymieszaj z brokułami oraz gruszką.
Krok 4
Przygotuj sos z jogurtu i pokruszonej przyprawy w mini kostkach Knorr. Następnie dokładnie wymieszaj i polej nim sałatkę. Całość dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej