Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój brokuła w różyczki. Ugotuj je w osolonej wodzie z cukrem, po czym przelej zimną wodą.

Krok 2

Obierz gruszki, pokrój w cząstki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 3

Porwij sałatę i wymieszaj z brokułami oraz gruszką.

Krok 4

Przygotuj sos z jogurtu i pokruszonej przyprawy w mini kostkach Knorr. Następnie dokładnie wymieszaj i polej nim sałatkę. Całość dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej