Sałatka z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zielonym groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

197 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.25 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem i jogurtem.

Krok 2

Wlej sos na dno szklanej misy, w której będziesz podawać sałatkę.

Krok 3

Teraz wsyp porwane liście sałaty.

Krok 4

Cebulę pokrój w krążki i połóż na sałacie.

Krok 5

Teraz zasyp po wierzchu sałatkę rozmrożonym groszkiem.

Krok 6

Na górze połóż cząstki ugotowane jajka i pokrusz ser feta. Udekoruj listkami natki pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zielonym groszkiem Sałatka z zielonym groszkiem

Sałatka z zielonym groszkiem to świetna kompozycja smaków, stanowiąca doskonałe danie na spotkanie ze znajomymi lub szybką kolację. Miękki groszek, jajko i wyrazisty ser feta łączą się w niej z chrupiącą papryką, cebulą oraz sałatą. Tę ostatnią podziel na mniejsze części. Następnie wsyp groszek (użyj mrożonego lub świeżego), pokrój drobno jajka ugotowane na twardo oraz słony ser feta, który ewentualnie zastąpisz bryndzą. Cebulę podziel w krążki – zamiast czerwonej sprawdzi się także biała. Jeśli chcesz, dołącz również kukurydzę z puszki oraz tuńczyka, które świetnie skomponują się ze smakiem pozostałych składników. Wymieszaj dokładnie całość z sosem sałatkowym czosnkowym połączonym z majonezem oraz jogurtem naturalnym. Sałatkę podawaj w dużej misie udekorowaną posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Najlepiej będzie smakowała z ciemnym pieczywem lub zapiekanymi tostami ziołowymi. Przekonaj się, jak smaczna jest sałatka z zielonym groszkiem i przygotuj ją przy najbliższej okazji. Do dzieła!