Sałatka z zielonym groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zielonym groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

195 osób wydrukowało

Pobierz pdf

201 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.25 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem i jogurtem.

Krok 2

Wlej sos na dno szklanej misy, w której będziesz podawać sałatkę.

Krok 3

Teraz wsyp porwane liście sałaty.

Krok 4

Cebulę pokrój w krążki i połóż na sałacie.

Krok 5

Teraz zasyp po wierzchu sałatkę rozmrożonym groszkiem.

Krok 6

Na górze połóż cząstki ugotowane jajka i pokrusz ser feta. Udekoruj listkami natki pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zielonym groszkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zielonym groszkiem Sałatka z zielonym groszkiem

Sałatka z zielonym groszkiem to świetna kompozycja smaków, stanowiąca doskonałe danie na spotkanie ze znajomymi lub szybką kolację. Miękki groszek, jajko i wyrazisty ser feta łączą się w niej z chrupiącą papryką, cebulą oraz sałatą. Tę ostatnią podziel na mniejsze części. Następnie wsyp groszek (użyj mrożonego lub świeżego), pokrój drobno jajka ugotowane na twardo oraz słony ser feta, który ewentualnie zastąpisz bryndzą. Cebulę podziel w krążki – zamiast czerwonej sprawdzi się także biała. Jeśli chcesz, dołącz również kukurydzę z puszki oraz tuńczyka, które świetnie skomponują się ze smakiem pozostałych składników. Wymieszaj dokładnie całość z sosem sałatkowym czosnkowym połączonym z majonezem oraz jogurtem naturalnym. Sałatkę podawaj w dużej misie udekorowaną posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Najlepiej będzie smakowała z ciemnym pieczywem lub zapiekanymi tostami ziołowymi. Przekonaj się, jak smaczna jest sałatka z zielonym groszkiem i przygotuj ją przy najbliższej okazji. Do dzieła!