Sałatka z krabem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krabem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kraba podziel na małe części i wrzuć do miseczki.

Krok 2

Jabłko obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na kostkę.

Krok 3

Ogórka również pokrój na kostkę i dodaj do miseczki. Dopraw pieprzem oraz solą i dodaj majonez.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krabem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krabem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej