Prosta sałatka z krewetkami – przepis: szybka | Przepisy.pl pixel

Szybka i prosta sałatka z krewetkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

710 osób wydrukowało

Pobierz pdf

793 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

100 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos rozmieszaj z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Roszponkę umyj, wysusz i rozłóż na talerzach.

Krok 2

Pomidorki pokrój na połówki i rozłóż na sałacie.

Krok 3

Masło rozpuść na patelni i przesmaż na nim oczyszczone i osuszone krewetki. Dopraw pieprzem i wyciśniętym sokiem z cytryny.

Krok 4

Gotowe krewetki ułóż na sałacie, posyp płatkami parmezanu i podawaj. Cząstki cytryny będą mile widzianym dodatkiem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takiej sałaty niezbędnym dodatkiem będzie chrupiąca bagietka ziołowa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka i prosta sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka i prosta sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka i prosta sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka i prosta sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka i prosta sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka i prosta sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka i prosta sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka i prosta sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka i prosta sałatka z krewetkamiSzybka i prosta sałatka z krewetkami

Nie masz za dużo czasu, jednak mimo to chcesz przygotować szybką kolację? Najlepszym wyjściem ewakuacyjnym będzie… sałatka. Przepis na sałatkę z krewetkami, roszponką i pomidorkami koktajlowymi z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe!

Dla kogo?

Szybka i prosta sałata z krewetkami to coś dla tych, którzy chcą wyjść poza utarte schematy. Owoce morza to jest to!

Na jaką okazję?

Szybki obiad czy kolacja? Sałata z krewetkami będzie odpowiednia zawsze wtedy, kiedy masz ochotę na coś pysznego, a zarazem wartościowego.

Czy wiesz, że?

Pamiętaj, że krewetki zawsze muszą być oczyszczone w odpowiedni sposób! Jednak w sklepie bez problemu kupisz też już obrane skorupiaki. Dzięki temu sposób na sałatkę z krewetkami będzie jeszcze szybszy i łatwiejszy.

Dla urozmaicenia

Wraz z sałatką z krewetek zaserwuj kilka kromek żytniego pieczywa – takie danie sprawdzi się również świetnie na drugie śniadanie na uczelnie lub do pracy!