Sałatka surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka surimi

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy pokrusz ,zalej gorącą wodą i odstaw na 5 minut. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Paluszki krabowe rozmroź , osusz i pokrój w kawałki.

Krok 3

Ogórek obierz i pokrój w kostkę. Koper posiekaj.

Krok 4

Makaron ryżowy przełóż do salaterki , dodaj paluszki krabowe, odsączoną kukurydzę, ogórka oraz koperek i wymieszaj.

Krok 5

Sos sałatkowy do mizerii Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.

Krok 6

Polej sałatkę sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej