Smaczna sałatka z makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z makrelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

250 mililitrów

null

null

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach. Ostudź, obierz ze skórek, potnij w kostkę.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i potnij razem z ogórkami w kosteczkę.

Krok 3

Wymieszaj z ziemniakami i posiekaną cebulką.

Krok 4

Rybę oddziel od ości i podziel na małe kawałki, dodaj do sałatki.

Krok 5

Śmietanę rozetrzyj z posiekanym drobno czosnkiem, dopraw do smaku i wymieszaj z resztą składników. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zrazy zawijane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej