
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
250 mililitrów
null
null
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach. Ostudź, obierz ze skórek, potnij w kostkę.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i potnij razem z ogórkami w kosteczkę.
Krok 3
Wymieszaj z ziemniakami i posiekaną cebulką.
Krok 4
Rybę oddziel od ości i podziel na małe kawałki, dodaj do sałatki.
Krok 5
Śmietanę rozetrzyj z posiekanym drobno czosnkiem, dopraw do smaku i wymieszaj z resztą składników. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej