Smaczna sałatka z makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna sałatka z makrelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

250 mililitrów

null

null

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach. Ostudź, obierz ze skórek, potnij w kostkę.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i potnij razem z ogórkami w kosteczkę.

Krok 3

Wymieszaj z ziemniakami i posiekaną cebulką.

Krok 4

Rybę oddziel od ości i podziel na małe kawałki, dodaj do sałatki.

Krok 5

Śmietanę rozetrzyj z posiekanym drobno czosnkiem, dopraw do smaku i wymieszaj z resztą składników. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna sałatka z makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej