
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
250 mililitrów
null
null
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w lekko osolonej wodzie w mundurkach. Ostudź, obierz ze skórek, potnij w kostkę.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i potnij razem z ogórkami w kosteczkę.
Krok 3
Wymieszaj z ziemniakami i posiekaną cebulką.
Krok 4
Rybę oddziel od ości i podziel na małe kawałki, dodaj do sałatki.
Krok 5
Śmietanę rozetrzyj z posiekanym drobno czosnkiem, dopraw do smaku i wymieszaj z resztą składników. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej