Sałatka z truskawkami i serem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawkami i serem kozim

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukole myjemy układamy na półmisku.Dodajemy grubo pokrojony śieży koperek .

Krok 2

Truskawki myjemy kroimy w ćwiarteczki . Ser kozi kruszymy. Paluszki krabowe kroimy w kostkę .

Krok 3

Robimy sos sałatkowy francuski winegret knorr -Dodajemy do sałatki.Doprawiamy pieprzem .Podajemy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej