
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
15 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukole myjemy układamy na półmisku.Dodajemy grubo pokrojony śieży koperek .
Krok 2
Truskawki myjemy kroimy w ćwiarteczki . Ser kozi kruszymy. Paluszki krabowe kroimy w kostkę .
Krok 3
Robimy sos sałatkowy francuski winegret knorr -Dodajemy do sałatki.Doprawiamy pieprzem .Podajemy
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej