Sałatka z truskawkami i serem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawkami i serem kozim

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

15 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukole myjemy układamy na półmisku.Dodajemy grubo pokrojony śieży koperek .

Krok 2

Truskawki myjemy kroimy w ćwiarteczki . Ser kozi kruszymy. Paluszki krabowe kroimy w kostkę .

Krok 3

Robimy sos sałatkowy francuski winegret knorr -Dodajemy do sałatki.Doprawiamy pieprzem .Podajemy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z truskawkami i serem kozim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej