Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym: przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
576 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

220 osób wydrukowało

Pobierz pdf

278 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

150 gramów

150 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz sałaty. Masłową porwij na małe kawałki.

Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Pokrój ser pleśniowy w kostkę.

Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Truskawki pokrój w ćwiartki, pomarańczę obierz i wytnij z niej cząstki. Następnie dokładnie wymieszaj przygotowane składniki.

Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - Krok 3

Krok 4

Na koniec połącz jogurt naturalny z sosem sałatkowym Knorr i tak przygotowanym sosem polej sałatkę.

Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z truskawkami i serem pleśniowymSałatka z truskawkami i serem pleśniowym

Kto powiedział, że sałatka ma się składać tylko z warzyw? W kuchni warto eksperymentować i łączyć ze sobą nieoczywiste składniki. Niebanalne zestawienia zaowocują sukcesem w kuchni, a ty nabierzesz odwagi w sięganiu po bardziej wyszukane dania. Truskawkowa sałatka z serem pleśniowym z całą pewnością należy do takich należy. Słodkie, czerwone truskawki i ostry ser pleśniowy blue to para idealna. Sałatkę przygotujesz naprawdę szybko, łącząc ze sobą kawałki pysznego sera typu blue i soczystych truskawek oraz potargane liście chrupiącej sałaty i cząstki pomarańczy. Na koniec wystarczy wymieszać jogurt naturalny z sosem czosnkowym Knorr i polać nim składniki. Do sałatki dodaj chrupiące tosty lub kilka pałeczek grissini. Podpowiadamy, ze ten przepis to pomysł na romantyczną kolację we dwoje. Truskawki to afrodyzjak!