Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym
łatwe
278 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
150 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz sałaty. Masłową porwij na małe kawałki.

Krok 2
Pokrój ser pleśniowy w kostkę.

Krok 3
Truskawki pokrój w ćwiartki, pomarańczę obierz i wytnij z niej cząstki. Następnie dokładnie wymieszaj przygotowane składniki.

Krok 4
Na koniec połącz jogurt naturalny z sosem sałatkowym Knorr i tak przygotowanym sosem polej sałatkę.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym
Kto powiedział, że sałatka ma się składać tylko z warzyw? W kuchni warto eksperymentować i łączyć ze sobą nieoczywiste składniki. Niebanalne zestawienia zaowocują sukcesem w kuchni, a ty nabierzesz odwagi w sięganiu po bardziej wyszukane dania. Truskawkowa sałatka z serem pleśniowym z całą pewnością należy do takich należy. Słodkie, czerwone truskawki i ostry ser pleśniowy blue to para idealna. Sałatkę przygotujesz naprawdę szybko, łącząc ze sobą kawałki pysznego sera typu blue i soczystych truskawek oraz potargane liście chrupiącej sałaty i cząstki pomarańczy. Na koniec wystarczy wymieszać jogurt naturalny z sosem czosnkowym Knorr i polać nim składniki. Do sałatki dodaj chrupiące tosty lub kilka pałeczek grissini. Podpowiadamy, ze ten przepis to pomysł na romantyczną kolację we dwoje. Truskawki to afrodyzjak!