
Składniki
null
8 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
null szczypt
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w plasterki.
Krok 2
Umyj rzodkiewkę i pokrój w plasterki.
Krok 3
Szynkę pokrój w paski.
Krok 4
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Z jogurtu, majonezu, musztardy, zieleniny, papryki, soli i soku z cytryny przygotuj sos. Polej nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej