
Składniki
null
8 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
null szczypt
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w plasterki.
Krok 2
Umyj rzodkiewkę i pokrój w plasterki.
Krok 3
Szynkę pokrój w paski.
Krok 4
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Z jogurtu, majonezu, musztardy, zieleniny, papryki, soli i soku z cytryny przygotuj sos. Polej nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej