Sałatka z jaj i szynki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

8 sztuk

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

0 szczypt

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w plasterki.

Krok 2

Umyj rzodkiewkę i pokrój w plasterki.

Krok 3

Szynkę pokrój w paski.

Krok 4

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Z jogurtu, majonezu, musztardy, zieleniny, papryki, soli i soku z cytryny przygotuj sos. Polej nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej