Sałatka z jaj i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jaj i szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

8 sztuk

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

null szczypt

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w plasterki.

Krok 2

Umyj rzodkiewkę i pokrój w plasterki.

Krok 3

Szynkę pokrój w paski.

Krok 4

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Z jogurtu, majonezu, musztardy, zieleniny, papryki, soli i soku z cytryny przygotuj sos. Polej nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej