Sałatka z jaj i szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z jaj i szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

8 sztuk

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

null szczypt

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój w plasterki.

Krok 2

Umyj rzodkiewkę i pokrój w plasterki.

Krok 3

Szynkę pokrój w paski.

Krok 4

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Z jogurtu, majonezu, musztardy, zieleniny, papryki, soli i soku z cytryny przygotuj sos. Polej nim sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z jaj i szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej