Pierś z kurczaka z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z niespodzianką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

100 gramów

30 gramów

30 gramów

150 gramów

30 gramów

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kroimy każdą na trzy plastry. Do miseczki wsypujemy rozkruszone 2 kostki rosołowe z kury i zalewamy oliwą. Dokładnie mieszamy na gładką pastę. Na dużym talerzu kładziemy plastry piersi i zalewamy je marynatą. Obtaczamy i zostawiamy na 20 minut w lodówce.

Krok 2

Wyjmujemy piersi z marynaty i lekko odsączamy. Kładziemy na deseczkę. Na każdy płat piersi kładziemy plaster sera, następnie rukole, pomidorki, rukole i 2 czarne oliwki.

Krok 3

Mięso zwijamy mocno w roladki i spinamy wykałaczką. Roztrzepujemy jajko i maczamy w nim roladkę, potem w bułce tartej. Smażymy na patelni z każdej strony na rumiany kolor. Chwilę dusimy pod pokryciem aby ser w środku się roztopił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej