Pierś z kurczaka z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z niespodzianką

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

100 gramów

30 gramów

30 gramów

150 gramów

30 gramów

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kroimy każdą na trzy plastry. Do miseczki wsypujemy rozkruszone 2 kostki rosołowe z kury i zalewamy oliwą. Dokładnie mieszamy na gładką pastę. Na dużym talerzu kładziemy plastry piersi i zalewamy je marynatą. Obtaczamy i zostawiamy na 20 minut w lodówce.

Krok 2

Wyjmujemy piersi z marynaty i lekko odsączamy. Kładziemy na deseczkę. Na każdy płat piersi kładziemy plaster sera, następnie rukole, pomidorki, rukole i 2 czarne oliwki.

Krok 3

Mięso zwijamy mocno w roladki i spinamy wykałaczką. Roztrzepujemy jajko i maczamy w nim roladkę, potem w bułce tartej. Smażymy na patelni z każdej strony na rumiany kolor. Chwilę dusimy pod pokryciem aby ser w środku się roztopił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z niespodzianką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej