Kurczak Suya przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Suya

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
297 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

357 osób wydrukowało

Pobierz pdf

525 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

4 łyżki

60 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kawałki o szerokości 2 cm.

Krok 2

Pozostałe składniki dokładnie połącz w mikserze i w powstałej paście zanurz kurczaka. Mięso odstaw na co najmniej 12 godz. w chłodne miejsce do zamarynowania.

Krok 3

Po tym czasie kurczaka nadziej na patyki i posmaruj pozostałą marynatą.

Krok 4

Szaszłyki ułóż na kratce z piekarnika nagrzanego do temp. 200 °C i wstaw na ok. 25 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj ze świeżymi liśćmi kolendry i czerwoną cebulą.

1

Opinie o przepisie

  • Jerzy Woźniak

    Jerzy Woźniak , 27.03.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak SuyaKurczak Suya

Kurczaka pokrój w kawałki o szerokości 2 cm.