Kurczak Suya przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Suya

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
297 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

360 osób wydrukowało

Pobierz pdf

525 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

4 łyżki

60 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kawałki o szerokości 2 cm.

Krok 2

Pozostałe składniki dokładnie połącz w mikserze i w powstałej paście zanurz kurczaka. Mięso odstaw na co najmniej 12 godz. w chłodne miejsce do zamarynowania.

Krok 3

Po tym czasie kurczaka nadziej na patyki i posmaruj pozostałą marynatą.

Krok 4

Szaszłyki ułóż na kratce z piekarnika nagrzanego do temp. 200 °C i wstaw na ok. 25 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj ze świeżymi liśćmi kolendry i czerwoną cebulą.

1

Opinie o przepisie

  • Jerzy Woźniak

    Jerzy Woźniak , 27.03.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak SuyaKurczak Suya

Kurczaka pokrój w kawałki o szerokości 2 cm.