
Składniki
800 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
4 łyżki
60 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kawałki o szerokości 2 cm.
Krok 2
Pozostałe składniki dokładnie połącz w mikserze i w powstałej paście zanurz kurczaka. Mięso odstaw na co najmniej 12 godz. w chłodne miejsce do zamarynowania.
Krok 3
Po tym czasie kurczaka nadziej na patyki i posmaruj pozostałą marynatą.
Krok 4
Szaszłyki ułóż na kratce z piekarnika nagrzanego do temp. 200 °C i wstaw na ok. 25 min.

Dobra rada:
Danie podawaj ze świeżymi liśćmi kolendry i czerwoną cebulą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej