
Składniki
800 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
4 łyżki
60 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kawałki o szerokości 2 cm.
Krok 2
Pozostałe składniki dokładnie połącz w mikserze i w powstałej paście zanurz kurczaka. Mięso odstaw na co najmniej 12 godz. w chłodne miejsce do zamarynowania.
Krok 3
Po tym czasie kurczaka nadziej na patyki i posmaruj pozostałą marynatą.
Krok 4
Szaszłyki ułóż na kratce z piekarnika nagrzanego do temp. 200 °C i wstaw na ok. 25 min.

Dobra rada:
Danie podawaj ze świeżymi liśćmi kolendry i czerwoną cebulą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej