Kurczak Suya przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Suya

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

351 osób wydrukowało

Pobierz pdf

513 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

4 łyżki

60 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kawałki o szerokości 2 cm.

Krok 2

Pozostałe składniki dokładnie połącz w mikserze i w powstałej paście zanurz kurczaka. Mięso odstaw na co najmniej 12 godz. w chłodne miejsce do zamarynowania.

Krok 3

Po tym czasie kurczaka nadziej na patyki i posmaruj pozostałą marynatą.

Krok 4

Szaszłyki ułóż na kratce z piekarnika nagrzanego do temp. 200 °C i wstaw na ok. 25 min.

przepisy.pl

Dobra rada:

Danie podawaj ze świeżymi liśćmi kolendry i czerwoną cebulą.

1

Opinie o przepisie

  • Jerzy Woźniak

    Jerzy Woźniak , 27.03.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Suya - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej