
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
200 mililitrów
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet namocz w mleku na 15 minut.

Krok 2
W tym czasie ugotuj ryż wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 3
Następnie filet namocz na chwilę w sosie sojowym, po czym wyciągnij i pokrój w paseczki i posyp przyprawą Knorr. Kurczaka smaż na patelni przez 15 minut pod przykryciem.

Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć posiekaną cebulę oraz kurczaka. Podsmaż, dodaj koncentrat, sos sojowy, cukier i pieprz.

Krok 5
Dodaj pastę curry, pozostały sos sojowy oraz cukier i wsyp ryż. Wymieszaj. Podawaj na ciepło.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Czerwony ryż z kurczakiem
Czerwony ryż długoziarnisty z kurczakiem przywoła orientalne smaki w Twojej kuchni. Jest pikantny, a dzięki dodatkowi curry również wyjątkowo aromatyczny. Możesz podać to danie zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację. Jeśli wolisz delikatniejsze potrawy, z powodzeniem da się złagodzić ostrość ryżu z kurczakiem większą ilością koncentratu pomidorowego, odrobiną kwaśnej śmietany lub dodatkiem świeżych pomidorów bez skórki. Kurczak przygotowany z sosem sojowym oraz pastą curry bardzo dobrze komponuje się z ryżem. Całość ma apetyczny kolor i dobrze wygląda udekorowana świeżymi ziołami, zielonymi oliwkami, ostrymi papryczkami jalapeno oraz plastrami limonki. Tego rodzaju oryginalna potrawa jednogarnkowa, którą można łatwo podgrzać, to także świetny sposób na gorące danie podczas imprezy. Z naszym przepisem szybko przygotujesz pikantnego kurczaka w wersji egzotycznej i będziesz mógł serwować go na różne okazje. Sprawdź, jak przyrządzić to proste danie i koniecznie podziel się z nami swoją opinią!