Potrawka ze szczupaka i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

41

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

150 gramów

0.5 szklanki

4 łyżki

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Przełóż do żaroodpornej formy wysmarowanej tłuszczem, podlej bulionem Knorr i zapiecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 2

Obierz pieczarki, potnij w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, obierz, rozkrój na połówki.

Krok 4

Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź ją sosem, pozostałym po pieczeniu ryby. Zagotuj, zabiel śmietaną, dopraw do smaku koncentratem pomidorowym i przyprawami.

Krok 5

Jajka ułóż na filetach i przykryj grzybami. Zalej sosem i zapiecz jeszcze przez 15 minut w temperaturze 250 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka ze szczupaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka ze szczupaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka ze szczupaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka ze szczupaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka ze szczupaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka ze szczupaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka ze szczupaka i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej