
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
150 gramów
0.5 szklanki
4 łyżki
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Przełóż do żaroodpornej formy wysmarowanej tłuszczem, podlej bulionem Knorr i zapiecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 2
Obierz pieczarki, potnij w plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo, obierz, rozkrój na połówki.
Krok 4
Z mąki i masła zrób zasmażkę, rozprowadź ją sosem, pozostałym po pieczeniu ryby. Zagotuj, zabiel śmietaną, dopraw do smaku koncentratem pomidorowym i przyprawami.
Krok 5
Jajka ułóż na filetach i przykryj grzybami. Zalej sosem i zapiecz jeszcze przez 15 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej