
Składniki
null
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
5 łyżek
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z węgorza ściągnij skórkę i podziel na 14 kawałków, nadziej na patyczki.
Krok 2
W misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z imbirem, cynamonem, rozmarynem, 2 łyżkami soku z cytryny. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Rybę polej zalewą i marynuj 45 minut.
Krok 4
Szaszłyki smaż na 2 łyżkach oliwy około 6 minut z każdej strony.
Krok 5
Pomarańczę obierz , miąższ pokrój w kostkę. Granat przekrój na pół, ściśnij aby wypłynęło trochę soku i wyjmij miąższ.
Krok 6
Miąższ owoców wymieszaj z sokiem z całej cytryny i pomarańczy, przypraw szczyptą soli. Węgorza podawaj na ryżu z sałatką owocową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej