Węgorz w cynamonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgorz w cynamonie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z węgorza ściągnij skórkę i podziel na 14 kawałków, nadziej na patyczki.

Krok 2

W misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z imbirem, cynamonem, rozmarynem, 2 łyżkami soku z cytryny. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Rybę polej zalewą i marynuj 45 minut.

Krok 4

Szaszłyki smaż na 2 łyżkach oliwy około 6 minut z każdej strony.

Krok 5

Pomarańczę obierz , miąższ pokrój w kostkę. Granat przekrój na pół, ściśnij aby wypłynęło trochę soku i wyjmij miąższ.

Krok 6

Miąższ owoców wymieszaj z sokiem z całej cytryny i pomarańczy, przypraw szczyptą soli. Węgorza podawaj na ryżu z sałatką owocową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka szwajcarska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej