Węgorz w cynamonie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

30

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z węgorza ściągnij skórkę i podziel na 14 kawałków, nadziej na patyczki.

Krok 2

W misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z imbirem, cynamonem, rozmarynem, 2 łyżkami soku z cytryny. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Rybę polej zalewą i marynuj 45 minut.

Krok 4

Szaszłyki smaż na 2 łyżkach oliwy około 6 minut z każdej strony.

Krok 5

Pomarańczę obierz , miąższ pokrój w kostkę. Granat przekrój na pół, ściśnij aby wypłynęło trochę soku i wyjmij miąższ.

Krok 6

Miąższ owoców wymieszaj z sokiem z całej cytryny i pomarańczy, przypraw szczyptą soli. Węgorza podawaj na ryżu z sałatką owocową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej