Węgorz w cynamonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Węgorz w cynamonie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z węgorza ściągnij skórkę i podziel na 14 kawałków, nadziej na patyczki.

Krok 2

W misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z imbirem, cynamonem, rozmarynem, 2 łyżkami soku z cytryny. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Rybę polej zalewą i marynuj 45 minut.

Krok 4

Szaszłyki smaż na 2 łyżkach oliwy około 6 minut z każdej strony.

Krok 5

Pomarańczę obierz , miąższ pokrój w kostkę. Granat przekrój na pół, ściśnij aby wypłynęło trochę soku i wyjmij miąższ.

Krok 6

Miąższ owoców wymieszaj z sokiem z całej cytryny i pomarańczy, przypraw szczyptą soli. Węgorza podawaj na ryżu z sałatką owocową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Węgorz w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej