Udka kurczaka w cynamonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w cynamonie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj, następnie oprósz Fixem Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr. Cebulę pokrój w półplasterki.

Krok 2

Na patelni podgrzej olej zeszklij na nim cebulę pokrojoną w półplasterki. Dodaj cynamon, curry, majeranek oraz miód.

Krok 3

Udka i cebulę z przyprawami umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej