Udka kurczaka w cynamonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w cynamonie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj, następnie oprósz Fixem Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr. Cebulę pokrój w półplasterki.

Krok 2

Na patelni podgrzej olej zeszklij na nim cebulę pokrojoną w półplasterki. Dodaj cynamon, curry, majeranek oraz miód.

Krok 3

Udka i cebulę z przyprawami umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej