Udka kurczaka w cynamonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w cynamonie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj, następnie oprósz Fixem Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr. Cebulę pokrój w półplasterki.

Krok 2

Na patelni podgrzej olej zeszklij na nim cebulę pokrojoną w półplasterki. Dodaj cynamon, curry, majeranek oraz miód.

Krok 3

Udka i cebulę z przyprawami umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej