Udka kurczaka w cynamonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w cynamonie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj, następnie oprósz Fixem Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr. Cebulę pokrój w półplasterki.

Krok 2

Na patelni podgrzej olej zeszklij na nim cebulę pokrojoną w półplasterki. Dodaj cynamon, curry, majeranek oraz miód.

Krok 3

Udka i cebulę z przyprawami umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej