Udka kurczaka w cynamonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka kurczaka w cynamonie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżeczki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyj, następnie oprósz Fixem Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr. Cebulę pokrój w półplasterki.

Krok 2

Na patelni podgrzej olej zeszklij na nim cebulę pokrojoną w półplasterki. Dodaj cynamon, curry, majeranek oraz miód.

Krok 3

Udka i cebulę z przyprawami umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka  kurczaka w cynamonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej