Zapiekanka z dynią i makaronem - z porem i serem | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z dynią i porem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

249 osób wydrukowało

Pobierz pdf

251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

400 mililitrów

200 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Pora pokrój w plasterki.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 4

Do sosu dodaj serek mascaropne i dokładnie wymieszaj. Sos powinien się lekko ostudzić, więc dodaj również starty ser parmezan oraz jajko.

Krok 5

Teraz wymieszaj sos z makaronem, dynią i porem. Wlej wszystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 6

Po wierzchu posyp bułką tartą i zapiekaj w 180 °C przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej