
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
400 mililitrów
200 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Pora pokrój w plasterki.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
Krok 4
Do sosu dodaj serek mascaropne i dokładnie wymieszaj. Sos powinien się lekko ostudzić, więc dodaj również starty ser parmezan oraz jajko.
Krok 5
Teraz wymieszaj sos z makaronem, dynią i porem. Wlej wszystko do naczynia żaroodpornego.
Krok 6
Po wierzchu posyp bułką tartą i zapiekaj w 180 °C przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej