Zapiekanka z dynią i makaronem - z porem i serem | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z dynią i porem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

245 osób wydrukowało

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

400 mililitrów

200 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Pora pokrój w plasterki.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 4

Do sosu dodaj serek mascaropne i dokładnie wymieszaj. Sos powinien się lekko ostudzić, więc dodaj również starty ser parmezan oraz jajko.

Krok 5

Teraz wymieszaj sos z makaronem, dynią i porem. Wlej wszystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 6

Po wierzchu posyp bułką tartą i zapiekaj w 180 °C przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z dynią i porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej