
Składniki
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 pęczka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek oraz cebulę posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Oba rodzaje pomidorów pokrój drobno i dodaj na patelnię.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Następnie połącz na patelni z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Całość dopraw Delikatem Knorr.
Krok 5
Gotowy makaron rozłóż na talerze. Na wierzchu ułóż ser pokrojony w niedużą kostkę, a danie posyp szczypiorkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybki smażony makaron
Uniwersalny obiad, który przygotujesz w kilka chwil – taki właśnie jest szybki smażony makaron. Zaserwowany ze świeżym posiekanym szczypiorkiem oraz serem fetą, pokrojonym w niedużą kostkę, prezentuje się naprawdę apetycznie. Do jego przygotowania potrzebujesz krótkiego makaronu – sprawdzą się np. kolanka, świderki czy wstążki. Wypróbuj również wariantu z makaronem smakowym – szpinakowym lub pomidorowym. Z daniem doskonale skomponuje się drobno pokrojona cebula oraz posiekany czosnek. Wymienione składniki podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy, dorzucając do nich świeże pomidory. Sięgnij np. po słodkie malinowe lub drobne koktajlowe, i połącz je z wyrazistszymi suszonymi, które wyśmienicie podkreślą smak całości. Warzywa dopraw przyprawą uniwersalną, po czym połącz z ugotowanym makaronem i podsmaż. Danie podawaj na gorąco. Jego podstawową wersję warto urozmaicać – w zestawieniu z pomidorami znakomicie sprawdzi się papryka, świeże liście szpinaku czy kukurydza. Co sądzisz o tej propozycji? Podziel się swoją opinią.