
Składniki
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 pęczka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek oraz cebulę posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Oba rodzaje pomidorów pokrój drobno i dodaj na patelnię.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Następnie połącz na patelni z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Całość dopraw Delikatem Knorr.
Krok 5
Gotowy makaron rozłóż na talerze. Na wierzchu ułóż ser pokrojony w niedużą kostkę, a danie posyp szczypiorkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybki smażony makaron
Uniwersalny obiad, który przygotujesz w kilka chwil – taki właśnie jest szybki smażony makaron. Zaserwowany ze świeżym posiekanym szczypiorkiem oraz serem fetą, pokrojonym w niedużą kostkę, prezentuje się naprawdę apetycznie. Do jego przygotowania potrzebujesz krótkiego makaronu – sprawdzą się np. kolanka, świderki czy wstążki. Wypróbuj również wariantu z makaronem smakowym – szpinakowym lub pomidorowym. Z daniem doskonale skomponuje się drobno pokrojona cebula oraz posiekany czosnek. Wymienione składniki podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy, dorzucając do nich świeże pomidory. Sięgnij np. po słodkie malinowe lub drobne koktajlowe, i połącz je z wyrazistszymi suszonymi, które wyśmienicie podkreślą smak całości. Warzywa dopraw przyprawą uniwersalną, po czym połącz z ugotowanym makaronem i podsmaż. Danie podawaj na gorąco. Jego podstawową wersję warto urozmaicać – w zestawieniu z pomidorami znakomicie sprawdzi się papryka, świeże liście szpinaku czy kukurydza. Co sądzisz o tej propozycji? Podziel się swoją opinią.



































