Szybki smażony makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki smażony makaron

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

99

heart
470 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1055 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1901 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek oraz cebulę posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Oba rodzaje pomidorów pokrój drobno i dodaj na patelnię.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Następnie połącz na patelni z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Całość dopraw Delikatem Knorr.

Krok 5

Gotowy makaron rozłóż na talerze. Na wierzchu ułóż ser pokrojony w niedużą kostkę, a danie posyp szczypiorkiem.

3

Opinie o przepisie

  • Ania

    Ania , 12.04.2022

    Jest przepyszny i bardzo szybko się go robi. Genialny w swojej prostocie, uwielbiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil Antczak

    Kamil Antczak , 25.03.2020

    Szczerze, jestem w szoku. pierwszy raz robiłem makaron w ten sposób i naprawdę wyszedł bardzo smaczny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata  Kopycka

    Małgorzata Kopycka , 26.07.2019

    Super szybki przepis dla zabieganych

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki smażony  makaron Szybki smażony makaron

Uniwersalny obiad, który przygotujesz w kilka chwil – taki właśnie jest szybki smażony makaron. Zaserwowany ze świeżym posiekanym szczypiorkiem oraz serem fetą, pokrojonym w niedużą kostkę, prezentuje się naprawdę apetycznie. Do jego przygotowania potrzebujesz krótkiego makaronu – sprawdzą się np. kolanka, świderki czy wstążki. Wypróbuj również wariantu z makaronem smakowym – szpinakowym lub pomidorowym. Z daniem doskonale skomponuje się drobno pokrojona cebula oraz posiekany czosnek. Wymienione składniki podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy, dorzucając do nich świeże pomidory. Sięgnij np. po słodkie malinowe lub drobne koktajlowe, i połącz je z wyrazistszymi suszonymi, które wyśmienicie podkreślą smak całości. Warzywa dopraw przyprawą uniwersalną, po czym połącz z ugotowanym makaronem i podsmaż. Danie podawaj na gorąco. Jego podstawową wersję warto urozmaicać – w zestawieniu z pomidorami znakomicie sprawdzi się papryka, świeże liście szpinaku czy kukurydza. Co sądzisz o tej propozycji? Podziel się swoją opinią.