Szybki smażony makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki smażony makaron

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

98

heart
469 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1029 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1841 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek oraz cebulę posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 2

Oba rodzaje pomidorów pokrój drobno i dodaj na patelnię.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź. Następnie połącz na patelni z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Całość dopraw Delikatem Knorr.

Krok 5

Gotowy makaron rozłóż na talerze. Na wierzchu ułóż ser pokrojony w niedużą kostkę, a danie posyp szczypiorkiem.

3

Opinie o przepisie

  • Ania

    Ania , 12.04.2022

    Jest przepyszny i bardzo szybko się go robi. Genialny w swojej prostocie, uwielbiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamil Antczak

    Kamil Antczak , 25.03.2020

    Szczerze, jestem w szoku. pierwszy raz robiłem makaron w ten sposób i naprawdę wyszedł bardzo smaczny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata  Kopycka

    Małgorzata Kopycka , 26.07.2019

    Super szybki przepis dla zabieganych

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki smażony  makaron  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki smażony  makaron Szybki smażony makaron

Uniwersalny obiad, który przygotujesz w kilka chwil – taki właśnie jest szybki smażony makaron. Zaserwowany ze świeżym posiekanym szczypiorkiem oraz serem fetą, pokrojonym w niedużą kostkę, prezentuje się naprawdę apetycznie. Do jego przygotowania potrzebujesz krótkiego makaronu – sprawdzą się np. kolanka, świderki czy wstążki. Wypróbuj również wariantu z makaronem smakowym – szpinakowym lub pomidorowym. Z daniem doskonale skomponuje się drobno pokrojona cebula oraz posiekany czosnek. Wymienione składniki podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy, dorzucając do nich świeże pomidory. Sięgnij np. po słodkie malinowe lub drobne koktajlowe, i połącz je z wyrazistszymi suszonymi, które wyśmienicie podkreślą smak całości. Warzywa dopraw przyprawą uniwersalną, po czym połącz z ugotowanym makaronem i podsmaż. Danie podawaj na gorąco. Jego podstawową wersję warto urozmaicać – w zestawieniu z pomidorami znakomicie sprawdzi się papryka, świeże liście szpinaku czy kukurydza. Co sądzisz o tej propozycji? Podziel się swoją opinią.