PRZEPISY.PL

Pad Thai

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej
  • jajko2 szt
  • limonka1 szt
  • sos sojowy2 łyżki
  • czosnek 3 szt
  • cukier brązowy2 łyżeczki
  • kiełki soi1 opak
  • cebula dymka0.5 pęczka
  • papryka chili2 szt
  • Tofu0.5 opak
  • sos rybny2 łyżki
  • makaron ryżowy wstążki1 opak
  • duże mrożone krewetki1 opak
  • kafir suszony liście2 szt
  • Krok 1

    Krewetki rozmróź a makron zalej wrzątkiem i wrzuć do niego liście kafiru oraz przyprawy. Odcedź po siedmiu minutach.
  • Krok 2

    Skrój drobno czosnek i cebulę ze szczypiorem, a tofu i chili pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    Rozgrzej patelnie z kilkoma łyżkami oleju i włóż na nią cebulę, chili, krewetki, cukier, czosnek, tofu oraz kiełki. Smaż wszystko przez 10 minut nie przestając mieszać.
  • Krok 4

    Dodaj makaron, podsmaż i jeszcze raz wymieszaj.
  • Krok 5

    Na inną patelnię wbij jajka i mieszaj dopóki się nie zetną.
  • Krok 6

    Jajka wymieszaj z pozostałymi składnikami, posyp kolendrą, przypraw sosami oraz sokiem i skórką otartą z limonki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

292
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
142
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
95
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
127
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe