Makaron Włoskiej Mammy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron Włoskiej Mammy

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 pęczek

1 opakowanie

500 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety Mielone Knorr namoczyłam w 1/2 szklanki ciepłej wody i odstawiłam na kilka minut do napęcznienia.

Krok 2

Namoczony Fix Kotlety Mielone Knorr zmieszałam z mięsem i formowałam z nich małe kuleczki, nie większe niż orzech włoski. Gdyby mięso kleiło się do rąk, pomoże zwilżenie dłoni w zimnej wodzie.

Krok 3

Gotowe kuleczki mięsa wrzuciłam na rozgrzany na patelni olej i smażyłam na złoto ustawicznie potrząsając patelnią.

Krok 4

Makaron wrzuciłam na dużą ilość porządnie osolonej wody i ugotowałam z godnie z przepisem na opakowaniu, a następnie odcedziłam i przelałam zimną wodą.

Krok 5

Mięsne kuleczki zalałam Sosem Śmietanowo - Pomidorowym Knorr, przykryłam patelnię i gotowałam chwilę, żeby sos zdołał się podgrzać.

Krok 6

Makaron rozłożyłam na talerzach, na wierzchu ułożyłam mięsne kuleczki i polałam sosem, a na koniec posypałam grubo posiekaną natka pietruszki.

Wiedźma Wisienka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Włoskiej Mammy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Włoskiej Mammy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Włoskiej Mammy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Włoskiej Mammy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Włoskiej Mammy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Włoskiej Mammy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Włoskiej Mammy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Włoskiej Mammy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej