
Składniki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
1 pęczek
1 opakowanie
500 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Kotlety Mielone Knorr namoczyłam w 1/2 szklanki ciepłej wody i odstawiłam na kilka minut do napęcznienia.
Krok 2
Namoczony Fix Kotlety Mielone Knorr zmieszałam z mięsem i formowałam z nich małe kuleczki, nie większe niż orzech włoski. Gdyby mięso kleiło się do rąk, pomoże zwilżenie dłoni w zimnej wodzie.
Krok 3
Gotowe kuleczki mięsa wrzuciłam na rozgrzany na patelni olej i smażyłam na złoto ustawicznie potrząsając patelnią.
Krok 4
Makaron wrzuciłam na dużą ilość porządnie osolonej wody i ugotowałam z godnie z przepisem na opakowaniu, a następnie odcedziłam i przelałam zimną wodą.
Krok 5
Mięsne kuleczki zalałam Sosem Śmietanowo - Pomidorowym Knorr, przykryłam patelnię i gotowałam chwilę, żeby sos zdołał się podgrzać.
Krok 6
Makaron rozłożyłam na talerzach, na wierzchu ułożyłam mięsne kuleczki i polałam sosem, a na koniec posypałam grubo posiekaną natka pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej