napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

napoli

Autor: ewelina1985

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy pokrojoną w paski kiełbasę i posypujemy wegetą(kiełbasa powinna się zarumienić)

Krok 2

Według przepisu rozrabiamy fix napoli i zalewamy pieczoną kiełbaskę. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając przez ok 3 min.

Krok 3

Gotujemy makaron i polewamy go przerządzonym sosem. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa jarzynowa z kukurydzą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej