Grzanki z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczkę oczyść, usuń nasiona, a resztę drobno posiekaj.

Grzanki z papryką - Krok 1

Krok 2

Kromki chleba przypiecz na patelni lub w tosterze, a następnie pokrój na grubą kostkę. Chrupiące wymieszaj z posiekanym czosnkiem, papryczką chilli i oliwą z oliwek.

Grzanki z papryką - Krok 2

Krok 3

Podawaj natychmiast. Świetnie pasują do zup i sałatek.

Grzanki z papryką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej