
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczkę oczyść, usuń nasiona, a resztę drobno posiekaj.

Krok 2
Kromki chleba przypiecz na patelni lub w tosterze, a następnie pokrój na grubą kostkę. Chrupiące wymieszaj z posiekanym czosnkiem, papryczką chilli i oliwą z oliwek.

Krok 3
Podawaj natychmiast. Świetnie pasują do zup i sałatek.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej