Chutney z mięty i kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chutney z mięty i kolendry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz liście mięty i kolendry odrzucając twarde łodygi.

Krok 2

Wszystkie składniki połącz w mikserze lub drobno posiekaj i rozgnieć w moździerzu. Dodaj soli do smaku.

Krok 3

Jeśli chcesz żeby chutney był bardziej kremowy możesz dodać więcej jogurtu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej