Chutney z mięty i kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney z mięty i kolendry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz liście mięty i kolendry odrzucając twarde łodygi.

Krok 2

Wszystkie składniki połącz w mikserze lub drobno posiekaj i rozgnieć w moździerzu. Dodaj soli do smaku.

Krok 3

Jeśli chcesz żeby chutney był bardziej kremowy możesz dodać więcej jogurtu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej