
Składniki
1.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
1 sztuka
30 gramów
30 gramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz liście mięty i kolendry odrzucając twarde łodygi.
Krok 2
Wszystkie składniki połącz w mikserze lub drobno posiekaj i rozgnieć w moździerzu. Dodaj soli do smaku.
Krok 3
Jeśli chcesz żeby chutney był bardziej kremowy możesz dodać więcej jogurtu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej