Chutney z mięty i kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney z mięty i kolendry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz liście mięty i kolendry odrzucając twarde łodygi.

Krok 2

Wszystkie składniki połącz w mikserze lub drobno posiekaj i rozgnieć w moździerzu. Dodaj soli do smaku.

Krok 3

Jeśli chcesz żeby chutney był bardziej kremowy możesz dodać więcej jogurtu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej