
Składniki
1.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
1 sztuka
30 gramów
30 gramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz liście mięty i kolendry odrzucając twarde łodygi.
Krok 2
Wszystkie składniki połącz w mikserze lub drobno posiekaj i rozgnieć w moździerzu. Dodaj soli do smaku.
Krok 3
Jeśli chcesz żeby chutney był bardziej kremowy możesz dodać więcej jogurtu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej