Chutney z mięty i kolendry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney z mięty i kolendry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 sztuka

30 gramów

30 gramów

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz liście mięty i kolendry odrzucając twarde łodygi.

Krok 2

Wszystkie składniki połącz w mikserze lub drobno posiekaj i rozgnieć w moździerzu. Dodaj soli do smaku.

Krok 3

Jeśli chcesz żeby chutney był bardziej kremowy możesz dodać więcej jogurtu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney z mięty i kolendry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej