
Składniki
1 sztuka
null
6 sztuk
null
3 sztuki
null
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobniutką kosteczkę.
Krok 2
Posiekaj zioła, cebulę i czosnek.
Krok 3
Dodaj do pomidorów cebule, zioła i obficie polej oliwą, dopraw.
Krok 4
Odstaw na około godzinę, aby smaki się przegryzły.
Krok 5
Bagietkę pokrój naœ średniej grubości kromki, polej po obu stronach oliwą i połóż na suchą, gorącą patelnię.
Krok 6
Smaż z obu stron, aż pieczywo będzie złociste. Po zdjęciu z patelni natrzyj kromki bagietki czosnkiem i nałóż pomidory.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej