Aromatyczna bruschetta toskańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna bruschetta toskańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

6 sztuk

null

3 sztuki

null

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobniutką kosteczkę.

Krok 2

Posiekaj zioła, cebulę i czosnek.

Krok 3

Dodaj do pomidorów cebule, zioła i obficie polej oliwą, dopraw.

Krok 4

Odstaw na około godzinę, aby smaki się przegryzły.

Krok 5

Bagietkę pokrój naœ średniej grubości kromki, polej po obu stronach oliwą i połóż na suchą, gorącą patelnię.

Krok 6

Smaż z obu stron, aż pieczywo będzie złociste. Po zdjęciu z patelni natrzyj kromki bagietki czosnkiem i nałóż pomidory.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna bruschetta toskańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna bruschetta toskańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna bruschetta toskańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna bruschetta toskańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna bruschetta toskańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna bruschetta toskańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna bruschetta toskańska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna bruschetta toskańska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej