
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj mąkę i lekko przesmaż.
Krok 2
Dodaj przecier pomidorowy, szklankę wody, Bulion na włoszczyźnie Knorr, dopraw pieprzem.
Krok 3
W powstałym sosie duś pokrojone w cząstki ziemniaki i oliwki do miękkości. oprósz posiekanymi ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej