Duszone ziemniaki z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj mąkę i lekko przesmaż.

Krok 2

Dodaj przecier pomidorowy, szklankę wody, Bulion na włoszczyźnie Knorr, dopraw pieprzem.

Krok 3

W powstałym sosie duś pokrojone w cząstki ziemniaki i oliwki do miękkości. oprósz posiekanymi ziołami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej