Duszone ziemniaki z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj mąkę i lekko przesmaż.

Krok 2

Dodaj przecier pomidorowy, szklankę wody, Bulion na włoszczyźnie Knorr, dopraw pieprzem.

Krok 3

W powstałym sosie duś pokrojone w cząstki ziemniaki i oliwki do miękkości. oprósz posiekanymi ziołami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej