Duszone ziemniaki z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj mąkę i lekko przesmaż.

Krok 2

Dodaj przecier pomidorowy, szklankę wody, Bulion na włoszczyźnie Knorr, dopraw pieprzem.

Krok 3

W powstałym sosie duś pokrojone w cząstki ziemniaki i oliwki do miękkości. oprósz posiekanymi ziołami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej