
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w plasterki, usmaż (20 minut) na oliwie.
Krok 2
Posyp przyprawą Knorr i solą.
Krok 3
Po 10 minutach smażenia, dodaj posiekaną cebulę i zlej nadmiar oliwy.
Krok 4
W misce rozmąć trzepaczką 2 jajka, polej ziemniaki na patelni i smaż dalej, aż jajka się zetną. Powstały omlet wystudź i pokrój na ćwiartki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mini tortille hiszpańskie
Hiszpańska tortilla nie przypomina słynnych meksykańskich pszennych lub kukurydzianych placków, w które zawija się mięso i warzywa. To rodzaj ziemniaczanego omletu, którego podstawą są cienko pokrojone plasterki ziemniaków, cebula oraz masa jajeczna. Mini tortille to wersja klasycznego dania odpowiednia na spotkanie w większym gronie. Jest smaczna, łatwa do podziału i prosta w przygotowaniu. Zacznij od podsmażenia cienkich plasterków ziemniaków dowolnego gatunku i dopraw je, a następnie zalej roztrzepanymi jajkami. Smaż na małym ogniu do momentu, aż masa się zetnie. Pokrój hiszpański omlet na mini tortille i podawaj na ciepło z różnymi dodatkami. Pasować będzie np. salsa, czyli gęsty sos z wyraźnie wyczuwalnymi dodatkami, ketchup albo sos barbecue. Tortillę warto także podać z mięsem i sezonową sałatką, jako alternatywę dla ziemniaczanego purée albo opiekanych warzyw. Przygotuj ją przy najbliższej okazji i napisz w komentarzu, jaki sposób serwowania tej przekąski odpowiada Ci najbardziej!