Składniki
450 gramów
1 opakowanie
150 mililitrów
2 sztuki
5 łyżek
2 łyżki
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeży kalafior podziel na mniejsze różyczki i ugotuj go do miękkości. Kalafiora mrożonego gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.
Krok 2
Roztrzep jajka.
Krok 3
Każdą różyczkę kalafiora maczaj w mące, jajku, a następnie w bułce tartej.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane.
Krok 5
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr wymieszaj ze śmietanką i zagotuj. Podawaj kalafior z sosem serwowanym osobno.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kalafior smażony
Siła w tkwi w prostocie! Oraz w potrawach, które mają już swoją tradycję, ale zawsze można je przyrządzić na inny sposób. Taki właśnie jest przepis na kalafior smażony, króla letnich obiadów i kolacji. Każdy ma na niego swoją ulubioną metodę, ale kalafior w bułce tartej i jajku to klasyczne, a także niezawodne połączenie.
Dla kogo?
Doskonałe danie dla wiernych fanów kalafiora! Jeśli w sezonie… i poza nim nie wracasz bez niego z warzywniaka, musisz koniecznie wypróbować przepis na kalafior smażony z bułką tartą.
Na jaką okazję?
Na kolację i na obiad. Niech Cię nie zmyli przekonanie, że to tylko niewinna przystawka. Kalafiorem naprawdę można się najeść!
Czy wiesz, że?
Zastanawiasz się, jak zrobić bułkę tartą do kalafiora? Wsyp bułkę na rozgrzany olej lub masło i mieszaj, aż się zarumieni. Następnie posyp kalafior drobnymi kawałkami pieczywa. Pycha!
Dla urozmaicenia
Smażony kalafior będzie równie dobry z ulubionym sosem, jak i bez niczego. To białe warzywo samo w sobie jest tak apetyczne, że nic więcej do smaku nie potrzeba.